A-tým: SK Hřebeč – TJ Nespeky 2:0 (2:0)


Áčko nezvládlo zápas v Hřebči a po vlastních chybách jsme inkasovali dva góly. Obě branky padly ještě v prvním poločase. Trefili se Nikodin Obradovič a Miroslav Novák. Naší největší šanci v podobě pokutového kopu neproměnil v 93.min Míla Klauz. Tři body tak tentokrát zůstaly v Hřebči.

Vývoj zápasu jistě ovlivnila první rychlá branka. Běžela 3.minuta, házíme aut, bohužel k míči se jako první dostal domácí hráč, následoval centr do vápna, tam si bez větších problémů poradil srbský útočník Niko Obradovič s našimi dvěma obránci a střelou k pravé tyči otevřel skóre 1:0.  Stejně tak druhý gól bych zařadil do kategorie „laciných“. Ve 39.min jsme na polovině hřiště lehce přišli o míč, domácí hráči přenesli hru na pravou stranu, kde měl spoustu prostoru Miroslav Novák, ten si navedl balon k našemu vápnu a střelou na bližší tyč přidal druhý gól 2:0. Krom ještě jedné příležitosti z 21.min, kdy se v hlavičkovém souboji zranil střelec prvního gólu a s tržnou ránou byl odvezen do nemocnice, tak domácí hráči žádnou jinou šanci neměli. Naše příležitosti mohly přicházet především ze standardních situací, kterých jsme zahrávali nezvykle velké množství, ale naším exekutorům se vůbec nedařilo a branku domácích jsme v podstatě neohrozili. Ze hry jsme měli tři takové pološance, ale střela Fimby mířila nad, Kučaba trefil jen bránícího hráče a situaci dva na dva jsme ani nezakončili.

Podobný průběh měl i druhý poločas. Domácí hráči se dostali asi třikrát k nebezpečnému zakončení, ale všechny střely náš gólman vyrazil. Naše příležitosti opět přicházely výhradně z volných přímých kopů, kterých jsme zahrávali ještě více než v první půli, ale drtivá většina z nich mířila buď do zdi, anebo se mezi tyče nevešla. Paradoxně nejnebezpečnější tak byla střela Adama Varkočka z dobrých 35 metrů, kterou domácí gólman vytěsnil na roh.  Zřejmě největší gólové příležitosti tak diváci viděli až v nastaveném čase. V 92.min měli dvě velké šance domácí, ale v obou případech nás podržel gólman Drážek. Ve třetí minutě nastavení byl v pokutovém území domácích nedovoleně zastaven Kučaba, a Klauz tak mohl alespoň z penalty zkorigovat výsledek. Bohužel branku netrefil a na výsledku 2:0 se už nic nezměnilo.

Utkání hodnotil i trenér mužstva Jarda Tesař: „myslím si, že jsme neodehráli špatný fotbal, po většinu zápasu jsme soupeře přehrávali, vytvořili jsme si i několik šancí, ale nedáváme góly. Především ve druhé půli jsme soupeře zmáčkli, ale i ty nejvyloženější šance neproměníme. Některé situace ve finální fázi řešíme hodně špatně. Měli jsme nejméně čtyři tresňáky z ideální vzdálenosti, krásně okolo vápna, ale nedáme nic. Bohužel hned ve 3.minutě uděláme obrovskou chybu a dostaneme z toho hloupý gól. V podstatě i ten druhý gól padl po naší hrubé chybě. Když budeme dělat takovéto individuální chyby, tak to bude problém. Velmi citelně nám scházel Burian, jednak nám chyběla organizace hry, a současně bychom hráli v jiném rozestavění a byli bychom směrem dopředu ještě nebezpečnější. Je to škoda, hráli jsme určitě lepší fotbal než minulý týden doma s Kosoří, ale nemáme z toho nic. Je tedy otázka, zdali je lepší hrát špatně a mít body, anebo relativně hezky a nemít nic.“

Videosestřih zajímavých událostí z utkání Hřebeč – Nespeky najdete zde:

záznam celého utkání Hřebeč – Nespeky najdete zde: