U19: Sokol Postupice – TJ Nespeky 6:0 (3:0)


Dorostenci nezvládli ani své druhé mistrovské utkání, a tentokrát prohráli v Postupicích 6:0. Vysoký rozdíl ve skóre není ani tak vinou jednoznačné herní převahy domácích, jako především neproměňování šancí a naopak inkasování laciných gólů. Naším hráčům tak po dvou kolech patří předposlední 11. příčka a nelichotivé skóre 1:13.

 

První minuta, náš hráč běží s míčem u nohy na brankáře soupeře. Druhá minuta, náš druhý útočník běží na brankáře soupeře a dostává se do velké příležitosti. Ani jedna šance neproměněna, obě střely letí mimo branku. Minuta patnáctá a neslaná nemastná střela hostujícího hráče ze střední vzdálenosti doskáče do naší branky, v které dnes za stále zraněné brankáře zaskakuje Lukáš Bareš. Naše aktivita vyprchává a hra nevalné úrovně nenabízí divákům příliš pohledného. Tým Postupic/Chotýšan si však ani nepotřebuje vypracovávat větší příležitosti k tomu, aby nám vstřelil do poločasu ještě dvě branky. Jednu z pokutového kopu a druhou po rohovém kopu, když se odražený míč snáší přímo na kopačku zakončujícího hráče.

Na začátku druhé půle jsme měli mírnou územní převahu a na rozdíl od prvního dějství jsme častěji volili místo neefektivních individuálních pokusů přihrávku, ale pořád to bylo málo. Nepůsobili jsme kompaktním dojmem a výkony některých hráčů zaostávaly za jejich možnostmi. Nejlepší řadou dnes byla ta obranná. Ve většině případů dokázala výpady domácích zastavovat. Přesto během naší jalové snahy o zdramatizování zápasu – podobně jako v minulém utkání – skončil míč v naší brance. Tentokrát v 67. minutě po tečované střele ze střední vzdálenosti. Domácí tak opět nepotřebovali ke skórování žádnou větší příležitost. Náš ofenzivní zmar dokumentovala zahozená penalta a naopak celek Postupic/Chotýšan přidal v závěrečné čtvrthodině ještě dvě branky.

Sestava: Lukáš Bareš – Honza Myslivec, Šimon Doležal, Vojta Gryc, Pavel Šiňor – Adam Kulhavý, David Straka, David Müller, Marek Jirásek – Šimon Bouša, Filip Kordík, střídající: Jakub Ebenstreit