SG: FK Sázava – TJ Nespeky 0:6 (0:2)


V pátek v podvečer sehrála st. garda své druhé utkání v rámci Posázavské ligy. I druhý zápas jsme hráli venku, tentokrát v Sázavě. Domácí hráči v letošním soutěžním ročníku ještě nebodovali a zatím jim patří poslední 6. příčka. Nespečtí potvrdili roli favorita a relativně hladce vyhráli 6:0. Gólově se prosadili 2x Kumpošt, dále Panenka, Pohořelý Matyášek a Moulík.

utkání hodnotil vedoucí mužstva Pepa Hora: Nominaci pro toto utkání doprovázely výrazné komplikace, několik hodin před výkopem nás bylo pouze 7 a reálně hrozila administrativní porážka pro nedostatečný počet hráčů. Nezbývalo, než místo k chutnému pátečnímu obědu zasednout k telefonnímu aparátu a operativně jednat. Že se zázraky dějí, ukázala 17. hodina odpolední, kdy se na stadionu sázavského FK Kavalier v kabině hostů sešlo hned 16 fotbalistů!

Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a již po několika minutách hry otevřel skóre Panenka. Za naší trvalé převahy se do přestávky střelecky prosadil ještě Pohořelý. 2.poločas lze charakterizovat stručně: „čekání na třetí gól“. Domácí Skláře by úspěšná trefa povzbudila a vrátila zpět do boje o body, naopak další míč v jejich síti by utkání takříkajíc zlomil v náš prospěch. Při pohledu na dění na trávníku se jako pravděpodobnější jevila druhá možnost, která skutečně nastala a zápas se dohrával plně v nespecké režii.  Když ke zlomové třetí brance přidali naši kanonýři další tři přesné zásahy a brankář Soudný udržel čisté konto, vezeme od sv. Prokopa do Nespek plný počet bodů.

Na hrací ploše se vystřídali: Soudný –  Kahoun, Pavlík, Kumpošt, Bejbl, Novák, Moulík, Berka, Paseka, Kudrna, Brzoňa, Pohořelý, Basl, Matyášek, Panenka, Kálecký

Branky: 2x Kumpošt, Panenka, Pohořelý, Matyášek, Moulík

Společné zápasové foto ze Sázavy