A-tým: Bohemia Poděbrady – TJ Nespeky 0:0 (0:0), PK: 1:3


Ve 4.kole změřilo síly naše áčko s dosud neporaženými Poděbrady. V základní hrací době žádný gól nepadl, a tak o vítězi rozhodly až pokutové kopy. Soupeř ze čtyř pokusů třikrát selhal, naopak na naší straně se postupně trefili Braný, Klauz a Kukač a bod navíc tak putoval do Nespek.

V úvodu utkání se dostal k zakončení domácí Kubánek, ale branku netrefil. Ještě hůře si počínal na druhé straně nespecký Klauz, který si dobře zpracoval míč, ale střela mu vůbec nesedla. Velkou šanci měl v 10.min Tomáš Krejza, ale z malého vápna zakončoval hlavou přímo do rukavic domácího gólmana. Ve 35.min si převzal na vlastní polovině míč Michal Kučaba, hezkým sólem překonal střed hřiště a pak kolmicí mezi stopery poslal do samostatného úniku Peštu. Bohužel tuto hraniční situaci zastavil praporek pomezního rozhodčího. V závěru první půle měl ještě dvě příležitosti domácí Javorek, ale ani z levé, a ani z pravé strany se gólově neprosadil.

Začátkem druhého poločasu kopali domácí volný přímý kop, a slova uznání si zasloužili oba aktéři, jak exekutor Alexandr Bora, tak v brance náš Vašek Drážek. Hezký fotbalový moment však skončil pouze rohovým kopem. A to bylo na dlouhou dobu ze strany domácích vše. Naopak před poděbradskou brankou začínalo být čím dál rušněji. Velmi nebezpeční jsme byli především ze standardních situací. Po rohu nebezpečně zakončovali Standa Peterka, Tomáš Krejza, anebo Míla Klauz, ale gólové radosti vždy trošku chybělo. O našem vítězství tak bohužel rozhodla chyba pomezního rozhodčího Michala Bočka, který chybně vyhodnotil situaci ze 75.min a nesprávně odmával ofsajd Klauzovi. Ten se v době přihrávky nacházel cca 2 metry na vlastní polovině (viz obrázek níže), svou rychlostí se dostal k míči dříve než vybíhající brankář, kterého si obhodil a pak zakončil do prázdné brány. Vzhledem k tomu, že k zakončení došlo až po odpískání, tak ještě navíc obdržel žlutou kartu. Domácí přeci jen mohli v závěru utkání strhnout vítězství na svou stranu, neboť v 87.min zahrával střídající Šusta velmi nebezpečný VPK, ale jeho nabídku naštěstí nikdo netečoval.

A tak se rozhodovalo až v penaltovém rozstřelu. Na straně domácích postupně selhali Luboš Nepovím, Alexandr Bora a Vojtěch Herčík. Trefil se, až ve čtvrté sérii kapitán Radek Hruška. Naopak za Nespeky se trefili Luboš Braný, Míla Klauz a rozhodující penaltu proměnil Honza Kukač.

Sestřih zajímavých událostí ze zápasu Poděbrady – Nespeky najdete zde:

 

Hodnocení utkání očima soupeře, včetně fotogalerie najdete v Nymburském deníku a nebo na stránkách klubu FK Bohemia Poděbrady:

   

 

Více foto najdete zde: https://fotoelde.rajce.idnes.cz/FK_Bohemia_Podebrady_-_TJ_Sokol_Nespeky_31.8.2019?