B-tým: TJ Nespeky B – Sokol Mezno 5:1 (0:1)


Nespecká rezerva zvládla úvodní utkání nového soutěžního ročníku a porazila „ubrečené“ Mezno 5:1. První poločas vyšel lépe hostům, kteří se v závěru poločasu ujali vedení 0:1. Naopak vstup do druhého poločasu měli výrazně lepší naši hráči, kteří během 15 minut otočili na 3:1. Rozhodčí Pessr nechal hře volnější průběh a některé hraniční situace nechal plynout, což se hostům nelíbilo a více než na hru se soustředili na diskuzi s rozhodčím, a tak v závěru zápasu inkasovali další dva góly.

Výsledek zápasu se nerodil vůbec lehce. Soupeř byl velmi kvalitní a první poločas byl poměrně vyrovnaný. Pravda je, že podstatně více příležitostí ke vstřelení gólu jsme měli my, tedy přesněji řečeno v útoku velmi aktivní a důrazný Roman Vojkůvka, ale Romana dlouhodobě trápí koncovka a tak na gól potřebuje řadu šancí. Nejinak tomu bylo i dnes. Roman sice řadu vyložených šancí neproměnil, ale přesto byl pro náš tým velmi platný. A tak jediný gól prvního poločasu dal deset minut před koncem hostující Kuba Ploc.

Co se dělo v kabině to nevíme, ale pravda je, že ve druhém poločase se hrálo už jen na jednu bránu. Okamžitě po změně stran se po rohu krásně trefil Tomáš Rosenvald a vyrovnal na 1:1. Z následné akce mohl otočit výsledek Martin Kačírek, ale jeho střelu obránci zablokovali na roh. Pak rozhodčí odpustil penaltu proti Meznu, ale současně je nutné přiznat, že v prvním poločase byla podobná situace na druhé straně a píšťalka rozhodčího zůstala taky němá. Nádherná akce po narážečce středem hřiště byla k vidění v 53.minutě. V tutové šanci zakončoval Vojkůvka, hostující gólman Čeněk jeho bombu jen vyrazil a Pohořelý do prázdné brány vstřelil vítězný gól – 2:1. Naše krásné akce pokračovaly a hosty držel nad vodou především jejich gólman, který předvedl několik pěkných zákroků. Hodně klíčový moment byl v 60.min, hostující obránce si šlápl na míč a daroval gólovou šanci Matěji Voráčkovi, který ji proměnil a zvýšil na 3:1. Potom neproměnili své tutovky Maršoun, Matyášek a Martin Pohořelý, ale 9 minut před koncem právě Pohořelý připravil velkou šanci pro Vojkůvku, ten na rozdíl od předešlých šancí volil místo čistého nártu zakončení „bodlem“ a bylo to 4:1. Definitivní tečku dal v 87.min Maršoun, který upravil na konečných 5:1.

 Trenér Martin Bárta byl po zápase spokojený a k zápasu řekl: „zápas byl hodně podobný tomu pohárovému v Bílkovicích. V prvním poločase jsme nehráli moc dobře, byli jsme takový ospalý, míč nám trochu překážel, přesto jsme si vytvořili asi tři šance, které jsme bohužel nedali. Naopak soupeř nás potrestal koncem poločasu, kdy jsme nechali odkrytou levou stranu. Druhý poločas už byl o něčem jiném, pomohl nám ten rychlý vyrovnávací gól a pak už kluci začali hrát tu hru, co bychom chtěli. Postupně jsme přidávali další branky, takže spokojenost. Škoda té první půle, kde jsme byli všude druzí, ale nutno přiznat, že soupeř byl velmi kvalitní, mladí běhaví kluci, tak jsem rád, že jsme to utkání zvládli“

Více foto ze zápasu Nespeky B – Mezno najdete zde: