B-tým: Kostelec u Kř. – Nespeky B 4:6 (2:2)


Trenér Martin Bárta zahájil své působení v Nespekách vítězně. V prvním přátelském utkání zvítězil se svým týmem v Kostelci  6:4. V průběhu prvního poločasu domácí dvakrát vedli, ale nám se podařilo dvakrát vyrovnat. Hned v úvodu druhého poločasu šel do vedení opět náš soupeř, ale pak se třikrát trefil Roman Vojkůvka a jednou Adam Jasz a současně díky skvělým zákrokům gólmana Martina Vejvody jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Utkání se muselo divákům líbit. Obrovské množství gólových šancí, spoustu skvělých zákroků od obou gólmanů, relativně svižný a rychlý fotbal, k tomu 10 vstřelených gólů. Co víc si přát?

Úvodní čtvrthodina byla ve znamení neproměněných šancí, na naší straně střílel Luděk Rublič nad, a o chvíli později své sólo nezakončil Roman Vojkůvka. Na druhé straně trefil kostelcký Kuba Prchal jen břevno. V 17.min nesklapla ofsajdová past, jak naši zadáci předpokládali, a domácí Pavel Malý otevřel gólový účet 1:0. O 10 minut později měl tutovku Roman Vojkůvka, ale na vysoko střižené trávě nechal míč za sebou a nic z toho nebylo. O chvilinku později se ta samá situace opakovala ještě jednou, Vojkůvka tentokrát posunul míč na Lukáše Maršouna a ten vyrovnal na 1:1.  Pak nás domácí přehráli a opět šli do vedení na 2:1. A mohlo být hůř, ale v brance nás držel skvělý a nestárnoucí Vejvoda, který několik nebezpečných střel chytil. Těsně před koncem prvního poločasu se za záda domácích obránců dostal Matěj Voráček a vyrovnal na 2:2.

Jestli byl první poločas bohatý na góly, tak druhý byl ještě bohatší. Nehrálo se ani 60 vteřin, a domácí opět vedli. Náš stoper prohrál osobní souboj s domácím útočníkem, který se dostal ke střele, tu sice Vejvoda vyrazil, ale kapitán domácích Pavel Malý z dorážky potřetí zajistil svému týmu vedení – 3:2. V 54.min sice Vojkůvka svou šanci neproměnil, ale o tři minuty později už ano – 3:3.  Po hodině hry měl opět náš gólman Vejvoda dva skvělé zákroky a tak místo vedení domácích se skóre poprvé měnilo v náš prospěch. V 70.min Adam Jasz přízemní střelou podél gólmana otočil výsledek na 3:4. Čtvrt hodiny před koncem jsme si trochu koledovali, bylo tam spoustu nebezpečných a riskantních přihrávek na krátkou vzdálenost, přesto jsme míč neztratili a nakonec Maršoun poslal dlouhý míč za obranu domácích a Vojkůvka nadvakrát překonal kosteleckého gólmana a bylo to 3:5.  O tři minuty později se Vojkůvka dostal do zřejmě největší šance utkání, ale řešil to silou a trefil jen domácího brankáře. V závěru zápasu přihrál Sysel Vojkůvkovi, a ten z velké dálky překvapil všechny a zvýšil na 6:3. Poslední slovo měli domácí, kteří už jen korigovali na konečných 4:6.

Nový trenér nespecké rezervy Martin Bárta k zápasu řekl: „jsem samozřejmě rád, že se vyhrálo, ale na druhou stranu to byl první a takový seznamovací zápas a to jak pro mě, tak i pro samotné hráče. Každopádně zápas splnil svůj účel, na jedné straně je vidět že mužstvo má ofenzivní sílu, ale současně tam bylo i spousta chyb, na kterých je nutné pracovat. Ukázalo se, že někteří hráči mají tréninkové manko, což se dá zlepšit. V zápase nám chybělo ještě několik hráčů, tak uvidíme příští týden v Bílkovicích, ten zápas nám napoví trochu víc.“ 

Sestava: Vejvoda M. – Rublič L., Rublič P., Konopiský A., Matyášek O. – Kopecký P., Maršoun L., Sysel L., Voráček M., Jasz A. – Vojkůvka R.,

Střídali: Straka D., Myslivec J.

Více foto ze zápasu Kostelec u Kř. – Nespeky B najdete zde: