A-tým: TJ Nespeky – Nové Strašecí 3:1 (1:1)


Chtělo by se říci, že jsme splnili „povinnost“ a v domácím utkání s předposledním Novým Strašecím jsme utrpěli vítězství 3:1. Výsledek zápasu se nerodil vůbec lehce. Do vedení šel náš soupeř, který se ve 12.min prosadil ze standardní situace hlavou. Do zápasu nás vrátila až individuální chyba hostujícího hráče a Pešta v závěru poločasu vyrovnal. V 67.min posoudil rozhodčí zákrok na našeho hráče jako nedovolený a z penalty otočil výsledek Míla Klauz. Rozhodující branku vstřelil 5 minut před koncem Standa Peterka.

První výraznější šance byla k vidění v 11.minutě. Nedaleko půlící čáry prohrál Pešta důrazný souboj s hostujícím Ducárem, který se následně dostal i do zakončení a jeho nebezpečná střela mířila jen těsně mimo Drážkovi branky. Ovšem z následného rohu si na přední tyč seběhl Jiří Kapek a otevřel gólový účet – hosté vedli 0:1. Dvě obrovské šance měl ve 26. a ve 30.minutě Mára Večera. V obou případech si krásně našel centrovaný míč a hlavou střílel jen těsně vedle. V závěru poločasu šli hosté do rychlého přečíslení tři na dva, ale k zakončení se nedostali a o chvilku později chyboval jeden z nejzkušenějších hráčů soupeře Jan Ducár, který lehce ztratil míč a Pešta střelou na zadní tyč vyrovnal na 1:1.

Hned v úvodu druhého poločasu poslal milimetrový centr Petr Mikolanda, ale Mára Večera přehodil nejen vybíhajícího brankáře, ale i branku. 50.minuta nabídla šance na obou stranách. Nejprve hostující Trnka obešel našeho gólmana, ale jeho střelu z úhlu zastavil Burian, a o pár vteřin později na druhé straně vychytal hostující brankář našeho Peterku. Velmi důležitý moment z hlediska výsledku se odehrál v 65. minutě. Střílený centr Pešty zakončoval „z první“ Mára Večera, ovšem hostující obránce ve snaze zablokovat jeho střelu si počínal nedovoleně a rozhodčí Chládek bez váhání ukázal na penaltový puntík. Pokutový kop proměnil Míla Klauz. V následujících 20-ti minutách měl navrch náš soupeř, který si vytvořil čtyři velmi dobré příležitosti ke skórování, ale ve třech případech netrefil bránu a jednou skvěle zasáhl Drážek. Pět minut před koncem definitivně rozhodl o našem vítězství Standa Peterka, který své sólo proměnil a uzavřel na konečných 3:1

Sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Nové Strašecí najdete zde:

Více foto ze zápasu najdete zde: