U19: TJ Nespeky – FK Týnec n.Sáz 8:2 (2:0)


Dorostenci hostili osmý tým tabulky FK Týnec n.S. a bez větších problémů zvládli roli favorita a zvítězili vysoko 8:2. Soupeř, který nastoupil pouze v deseti hráčích dokázal držet krok jen první poločas, ale postupně se stal zápas jasnou záležitostí. Naším nejproduktivnějším hráčem byl Martin Kačírek, který se blýskl čtyřmi góly.

První zhruba čtvrthodina byla poměrně vyrovnaná. Týnečtí, kteří nastoupili s deseti hráči, se nebáli kombinační hry a tímto způsobem se jim podařilo nejednou přejít přes střed hřiště. Ovšem tam většinou jejich úspěchy končily. Náš tým se pokoušel překonat poměrně vysunutou obranu soupeře především kolmými přihrávkami do náběhu, ale vesměs nás zastavovala nepřesnost provedení nebo odmávaný ofsajd. V dalším průběhu prvního poločasu už se několik takových akcí ujalo. Ve 23. a 25. minutě jsme naši větší nebezpečnost v předbrankovém prostoru zúročili dvěma góly Dana Vošického. Další příležitosti jsme během prvních 45 minut neproměnili a hosté Honzu Kříže vážněji nezaměstnali.

Hlavním poselstvím pro druhý poločas bylo nespěchat za každou cenu s finální přihrávkou a při přechodu do útoku více využívat kombinační hru. Hned v minutě 47. několik hráčů předvedlo při ťukesu z obrany až před branku hostí, jak takový účelný a zároveň pohledný útok může vypadat. Zakončení vyšlo na Šimona Boušu. Ten střelou k tyči zvýšil naše vedení a za čtyři minuty přidal další branku. Soupeř se sice za chvíli prezentoval pěknou střelou ze střední vzdálenosti a snížil, ovšem hru jsme již měli v této fázi pod kontrolou. Divákům jsme předvedli ještě řadu pěkných akcí a díky čtyřem brankám Martina Kačírka jsme v klidu vysoko zvítězili.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Matěj Pavlíček, Šimon Doležal – Pavel Šiňor, Jakub Kumpošt, Martin Kačírek, Lukáš Svoboda – Dan Vošický, Šimon Bouša, střídající: Patrik Kulhavý, Jakub Ebenstreit