U19: Slovan Hradišťko – TJ Nespeky 4:1 (1:0)


V rámci 22.kola zavítali naši dorostenci do Hradištka, kde se utkal třetí tým tabulky proti čtvrtým Nespekům. Bodový rozdíl byl před utkáním pouhý jeden bod. I přestože v zápase trošku pokulhávalo „fairplay“, tak tři body zůstaly v Hradišťku. Domácí tým zvítězil 4:1

Aktualizováno 30.5.2019

Proti neoprávněnému startu dvou hráčů Hradištka věkově patřících do kategorie mužů, kteří proti nám nastoupili v týmu dorostu, jsme podali protest. Utkání bylo následně kontumováno v náš prospěch. Nečestný přístup tak nakonec domácím tři body nepřinesl.

Pokud bychom dnes chtěli vyhrát a ani se nenadřít, vyhráli bychom 3:0, protože zápas by byl kontumován v náš prospěch. Již před zápasem jsme totiž věděli, že minimálně jeden z hráčů domácích není tím, kdo je uveden v zápise a na hřišti nemá co dělat. Ale na rozdíl od Hradištka jsme se chtěli utkat ve férovém zápase a ne si připsat tři body administrativní cestou. Ještě před výkopem jsme tak upozornili domácí realizační tým, aby hráče č. 5 (na první fotografii) stáhli a místo něj nasadili někoho jiného než na černo nastupujícího fotbalistu. Otrlí domácí však nechali hráče s číslem 5 hrát a až po našich opakovaných upozorněních ho někdy kolem 15. minuty vystřídali. To ale nebylo všechno. Ono se dorostencům na ofenzivních postech, kde hrál např. Šimon Bouša – ročník 2003 nebo Pavel Šiňor – ročník 2004, nehraje snadno přes stopera, který věkově patří mezi muže, nikoliv dorostence. Hráč č.4 (na druhé fotografii) nebyl o přestávce schopen prokázat svou totožnost, nicméně se dušoval, že je opravdu tím, kdo je uveden na soupisce. Že se jedná o někoho jiného, navíc věkově staršího, jsme bohužel zjistili až po zápase. Tolik tedy o tom, jak dělají fotbal v Hradištku.

   

Samotný zápas byl v první polovině v držení míče vyrovnaný, před brankou soupeře byli o něco nebezpečnější domácí. Jednu příležitost proměnili a ujali se vedení. Krátce po začátku druhé půle se zranil David Straka, dopadem čehož bylo posunutí Dana Vošického a Martina Kačírka směrem vzad. Přesto jsme si vytvořili územní převahu a Pavel Šiňor díky svému důrazu dokázal v 61. minutě procpat míč do sítě a vyrovnat. Zbytek utkání se pak odehrával především na polovině domácích, kteří občas kontrovali nebezpečným brejkem. Nám se územní převahu dařilo jen těžko přetavit ve větší šance. Naopak domácím se jeden rychlý protiútok povedl – 2:1. V závěru, když jsme se nadále pokoušeli výsledek upravit v náš prospěch a obléhali pokutové území Hradištka, domácí tým využil volnějšího prostoru na naší polovině a ještě dvakrát se gólově prosadil. Otázkou je, jak moc upřímnou radost z takového vítězství mohou v Hradištku mít.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Adam Kulhavý, Jakub Kumpošt, Martin Kačírek, Lukáš Svoboda – Šimon Bouša, střídající: Pavel Šiňor