U19: TJ Nespeky – Slavoj Čerčany 8:2 (4:1)


Dorost bez větších problémů zvládl zápas s posledními Čerčany a nakonec zvítězil vysoko 8:2. V prvním poločase hosté díky sympatickému výkonu dlouho drželi nadějný výsledek, ale góly Vošického a Bouši v závěru prvního poločasu, definitivně zlomily odpor hostujících Čerčan.

Již během prvních minut nabralo dnešní utkání převládající podobu našeho překonávání ofsajdové linie hostujícího týmu. Po kombinaci na vlastní polovině jsme se pokoušeli najít některého z hráčů v náběhu tak, aby se dostal za záda vysoko hrajících obránců Čerčan. Někdy to vyšlo, někdy nikoliv. V první čtvrthodině běželi naši hráči hned třikrát přímo na brankáře, ovšem nepřekonali ho ani jednou. V 17. minutě jsme se opět dostali za hostující obránce hrající v jedné linii a Dan měl sám před brankářem spoustu času k přemýšlení, jak zakončit. Tentokrát míč v síti skončil – 1:0. Za tři minuty z křídelního prostoru pláchnul vstříc brance Lukáš Svoboda a i on svou příležitost přízemní střelou k tyči proměnil. Za další dvě minuty hosté sice střelou z velké vzdálenosti, která se obloukem snesla za záda našeho brankáře, snížili, na obrazu hry se však nic nezměnilo. Čerčany jsme s míčem pod kontrolou k naší brance téměř nepouštěli a naopak na druhé straně přibývalo našich šancí. V první půli po jedné proměnili ještě Šimon Bouša a Dan Vošický.

Po přestávce jsme se chtěli prezentovat pestřejším přechodem do útoku, což se nám také zhruba do 60. minuty dařilo a i díky tomu jsme zvýšili brankami Dana a Kuby naše vedení na 6:1. Hra byla jednoznačně v naší režii a v 71. minutě přidal Šimon Bouša další gól. To už jsme ale začali trochu zvolňovat. V závěru utkání se k několika nebezpečnějším útokům dostali také hosté a v 84. minutě snížili. Tečku za zápasem pak udělal v poslední minutě David Straka, který si z pozice stopera naběhl mezi obránce, přesnou střelou překonal hostujícího brankáře a uzavřel skóre zápasu.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Adam Kulhavý, Jakub Kumpošt, Martin Kačírek, Pavel Šiňor – Šimon Bouša, Dan Vošický, střídající: Pepa Chaban, Lukáš Svoboda

Více foto ze zápasu Nespeky – Čerčany najdete zde: