U11: Dolní Kralovice – TJ Nespeky 8:6 (4:2)


Konečně !!!
Starší přípravka konečně odehrála utkání, kdy svým výkonem nejen velmi potěšila svého trenéra, ale mile překvapila i přítomné rodiče.  Tentokrát jsme hráli proti jednoznačně nejkvalitnějšímu soupeři, a pokud bychom předvedli výkon jako v předchozích zápasech, tak bychom prohráli obrovským rozdílem. Ovšem toto utkání bylo z naší strany velmi povedené, a bylo otevřené až do poslední minuty. Až gól v nastaveném čase definitivně rozhodl o vítězství domácích 8:6.

Průběh zápasu: Hned v úvodu utkání jsme dostali dvě velmi laciné branky a domácí se ujali vedení 2:0. Po čtvrthodině hry sice snížil Lindner, ale z následného protiútoku to bylo 3:1 a o chvilku později dokonce 4:1 pro domácí Kralovice. Ještě do poločasu ale Jedlička upravil na 4:2. Druhý poločas byl jak na houpačce. Nejprve Lindner snížil na 4:3, nicméně soupeř během dvou minut opět odskočil, a třemi góly zvýšil na 7:3. Ovšem v závěrečné čtvrthodině jsme byli o trošku lepší, měli jsme více balon a díky gólům Lindnera, Ondry Macha a Adama Petráška jsme snížili na 7:6 a sahali po vyrovnání. Byl to napínavý a hezký zápas a rozhodčí jako bonus přidal 2 minuty nad rámec základní hrací doby. Bohužel hned v té první jsme po naší chybě dostali gól na 8:6, většina hráčů popadala k zemi, jejich tváře zalily slzy, a už dále hrát nechtěli. Přesto to bylo jednoznačně nejlepší utkání celé jarní části sezóny.

 

 

Utkání hodnotil spokojený trenér Luděk Rublič: „Do Kralovic jsme odjížděli s bilancí čtyř odehraných zápasů, ze kterých jsme sice vytěžili 9 bodů, ale současně u nás převládalo velké zklamání z našeho herního projevu. Častokrát jsem neměl ani z našeho vítězství radost, neboť jsme prostě nehráli dobře. Už jsem skoro zapomněl, jaké to je, když mohu své hráče chválit. Jakousi nadějí byl už čtvrteční trénink, kde jsem cítil, že mě hráči poslouchají, že si berou mé slova k srdci a že by to mohlo být dobré. A bylo to dobré !!!

První velký rozdíl byl patrný už v kabině před zápasem. Žádné pošťuchování, žádné srandičky, žádné diskuze, prostě ten krátký čas, kdy jsou hráči schopni vnímat, jsme využili efektivně. Z mého pohledu byl naprosto klíčový výkon Dominika Dudíka. Tento hráč na jednu stranu dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu, co v Nespekách máme. Troufám si tvrdit, že je vůbec nejlepší v celé soutěži v obranné činnosti, kdy dokáže spoustu šancí soupeře zastavit, či jinak přerušit. Bohužel se u něj v poslední době začala vytrácet snaha o konstruktivní rozehrávku. Co je platné, že hráč akci soupeře přeruší, když hned vzápětí balon soupeři zase vrátí. A právě na toto téma jsme s Dominikem neustále diskutovali. Jsem velmi rád, že tato snaha přinesla ovoce a Dominik odehrál velmi dobrý zápas. Pozitivní pro naši hru byl i návrat Dominika Lindnera, který nastoupil do soutěžního utkání (do pole) poprvé od 4.listopadu 2018. Rozhodně bych nechtěl opomenout výkon Karla Hrušky v bráně, i když dostal pár hloupých gólů, tak i on patřil k těm, kdo se snažil o konstruktivní rozehrávku a i on přispěl k našemu velmi dobrému týmovému výkonu. Nicméně pochvalu tentokrát zaslouží opravdu úplně všichni !!!“

Více foto ze zápasu najdete zde: