A-tým: TJ Nespeky – SK Libušín 1:1 (0:0) PK 6:5


Áčko po dvou vyhraných zápasech hostilo doma zachraňující se Baník Libušín. Přestože od začátku plnilo roli favorita a vytvořilo si na rozdíl od soupeře mnoho gólových šancí, tak gólovou radost zažilo pouze jednou a to v 60 minutě po góle Michala Kučaby. Bohužel soupeř v závěru utkání z ojedinělé šance vyrovnal a vynutil si penaltový rozstřel. Přestože hosté měli k vítězství blíže, tak nakonec druhý bod zůstal v Nespekách.

V prvním poločase sice žádný gól nepadl, přesto o gólové příležitosti nouze nebyla. Pokud bychom hodnotili zápas z pohledu šancí, tak by jasně vyhráli domácí Nespeky, které si v první půli vytvořili cca sedm a ve druhé půli nejméně pět velmi dobrých příležitostí ke skórování. Z hlediska efektivity byl zase lepší soupeř, který měl v každém poločase pouze tři šance, ale gólově se jak domácí, tak hosté prosadili pouze jednou. Proto o vítězi rozhodoval až penaltový rozstřel. Ale pojďme od začátku.

Již ve 3.min měl dobrou šanci Večera, ale z blízka netrefil libušínskou branku. V 16.min se povedla hezká přihrávka Maršounovi, který poslal do sóla Kučabu, ale ten zakončení nezvládl a byl z toho pouze roh. V rozmezí mezi 25. až 30.min jsme měli hned čtyři šance. Nejprve Klauz z velkého úhlu zřejmě centroval, přesto to byla jediná přímá střela na bránu, kterou musel hostující brankář likvidovat. Další pokusy totiž mířily mimo. Z blízka se neprosadil Tomáš Krejza, ideální balon proti noze z cca 12 metrů netrefil Klauz a podobně skončilo i zakončení Honzy Kukače, který se do šance dostal po sérii několika hezkých narážeček. Z pohledu hostů bych zmínil dvě zajímavé situace, nejprve v 21.min po hezké přihrávce Honzy Křemena měl velkou šanci hostující Říčka, ale jeho střelu stihl zablokovat náš Kučaba, a asi největší příležitost měli hosté těsně před koncem poločasu, kdy se po standardní situaci dostali do tutové šance Hejduk s Caizlem, ale první jmenovaný byl zřejmě zaskočen, že nebyl pískaný ofsajd a s velkou šancí naložil ledabyle a branku netrefil.

Ve druhé půli jsme měli několik příležitostí po akcích z pravé strany, kdy se nám opakovaně dařilo centrovat nebezpečné míče do vápna. Dvakrát centroval Kučaba, jedou Burian a jednou Konopiský. Až centr právě Adam Konopiského našel přesně hlavu Michala Kučaby a ten v 60.min poprvé rozvlnil síť hostující branky – 1:0. Oba týmy měly šanci ukázat, jak zvládají hru v přečíslení, nejprve řešili hosté brejkovou situaci tři na dva, ale díky nedovolenému zákroku Kukače se do zakončení nedostali. Na opačné straně vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře Adam Varkoček ale ani my jsme si s rychlým protiútokem neporadili správně. Deset minut před koncem měl obrovskou šanci Marek Večera, jemuž před vybíhajícím gólmanem posunul míč Kukač, a Mára tak mohl zakončovat do prázdné branky. Bohužel míč netrefil čistě a branku netrefil. Když už to vypadalo, že zápas skončí výsledkem 1:0, tak přišel v závěru utkání šok v podobě vyrovnávací branky. Soupeř zahrával VPK z vlastní poloviny, nakopl dlouhý míč do našeho vápna, tam jsme prohráli jeden hlavičkový souboj a Tomáš Hejduk v 84.min vyrovnal na 1:1.

Zajímavý byl i penaltový rozstřel, ve kterém jsme od začátku tahali za kratší konec. Hned první penaltu neproměnil Michal Kučaba a až do 4.série jsme o gól prohrávali. Právě ve čtvrté sérii chytil Drážek penaltu Kopřivovi a začínalo se od začátku. V 6.sérii neproměnil Kukač a hosté mohli následně rozhodnout, jenže tíhu okamžiku nezvládl ani hostující brankář, který penaltu též neproměnil. A tak rozhodla až 8.série, nespecký Hamajda dal gól, naproti tomu, jinak výborný fotbalista, Honza Křemen branku přestřelil a byl konec. Bod navíc zůstal v Nespekách.


Sestřih zajímavých událostí ze zápasu Nespeky Libušín najdete zde:

Více foto ze zápasu najdete zde: