U19: TJ Nespeky – Sokol Jankov 4:2 (3:0)


Nespecký dorost hostil den před Velikonočním svátkem soupeře z Jankova, který se v tabulce pohybuje na opačném konci, než naši kluci. Naše převaha byla poměrně výrazná, ale proměněných šancí pramálo, přesto jsme po prvním poločase vedli 3:0. Ten kdo přijel (stejně jako já) až v závěru utkání, tak viděl stejný počet branek, jako za celý první poločas. V 84. hosté snížili na 3:1, o 2.min později proměnil penaltu „benjamínek“ Patrik Kulhavý, ale závěrečné slovo měli opět hosté, kteří v 88.min uzavřeli na konečných 4:2.

A máme to tu znovu. Prohraný druhý poločas. Ne proto, že by nás soupeř přehrál, ale protože jsme nebyli soustředění, tu a tam si ze hry někdo udělal cirkus, tu a tam jsme něco vypustili, selhávali jsme v zakončení a výsledek se dostavil. Ale postupně. Páteční zápas dochytal Honza Kříž pod obstřiky a dnes ho v brance zastoupil v prvním poločase Vojta Gryc a ve druhém Matěj Pavlíček. Vzhledem k tomu, že onemocněl Pavel Šiňor, jsme tak povolali dalšího hráče ze žáků, aby nás bylo aspoň 11.

Prvních deset minut tým Jankova/Ratměřic poměrně aktivně vzdoroval. Naši branku sice neohrozil, ale ani nám toho v útoku mnoho nedovolil. I s omlazeným celkem, ve kterém celý zápas solidně odehráli Patrik Kulhavý a Jakub Ebenstreit (oba ročník 2005), jsme následně převzali otěže zápasu a útoky se valily téměř výhradně na jednu branku. Hosté na Vojtu vystřelili pouze jednou slabě z dálky. Na druhé straně hřiště jsme mohli začít s počítáním našich šancí. Ve 20. minutě jednu z nich proměnil Adam Kulhavý. Z několika dalších příležitostí skóroval v první půli ještě dvakrát Martin Kačírek.

Přestože jsme o poločase varovali před lehkovážností a ležérním odehráním druhé půle, právě do takové podoby náš výkon po přestávce sklouzl. Občas jsme sice předvedli pěknou akci a proti staticky hrajícímu soupeři si připravili velké množství brankových příležitostí, ale ty jsme zahazovali jak na běžícím páse. Zároveň se několika pěknými zákroky prezentoval brankář Jankova/Ratměřic a dvakrát hosty zachránila branková konstrukce. Stav tak přes naši velkou převahu zůstával nezměněn. Naopak z ojedinělé akce hosté v 84. minutě střelou asi z 25 metrů snížili. Dvě minuty poté jsme konečně také skórovali. Pokutový kop proměnil Patrik Kulhavý. Jenže naše bohorovnost pokračovala, dlouhý nákop propadl za obranu a svou první a jedinou větší šanci hosté proměnili. Tři body tak sice máme, ale druhý poločas si za rámeček nedáme.

Sestava: Vojta Gryc – Honza Myslivec, David Straka, Matěj Pavlíček, Šimon Doležal – Adam Kulhavý, Martin Kačírek, Jakub Kumpošt, Patrik Kulhavý – Šimon Bouša, Jakub Ebenstreit

Více foto ze zápasu Nespeky – Jankov najdete zde: