SG: TJ Nespeky – Stříbrná Skalice 5:2 (1:1)

V pátek 19.4 zahájila stará garda další ročník Posázavské ligy starých gard. Na domácím hřišti jsme přivítali „staré pány“ ze Stříbrné Skalice. Utkání bylo velmi vyrovnané, přibližně čtvrthodiny před koncem hosté vyrovnali z penalty na 2:2. Naštěstí hned poté vrátil našemu týmu vedení Martin Pohořelý, který se krásně trefil do šibenice skalické branky. Tato branka hosty zlomila a Matyášek s Moulíkem v závěru upravili na konečných 5:2.

Za obhajobou mistrovského titulu vykročila SG úspěšně, když v úvodním kole PL přehrála na svém hřišti v Sokolské ulici fotbalisty Meteoru Stř. Skalice 5:2.Byť jsme tažení za třemi body zvládli bez ztráty kytičky, je třeba zdůraznit, že rozhodně nevedlo růžovým sadem, nýbrž cestou prašnou a trnitou a poměr branek 5 ku 2 objektivně nevystihuje skutečné dění na trávníku, ostatně jako vždy vzorně připraveném. Na řadě našich hráčů bylo na první pohled patrné, že se během kratičké půlroční zimní přestávky věnovali zcela jiným kratochvílím, nežli usilovnému fotbalovému tréninku. Ovšem lví podíl na matném výkonu nespecké XI. nese hlavní kouč, který mužstvu necitlivě naordinoval moderní herní styl 3-5-2. Na tuto revoluční myšlenku domácího lodivoda přivedla avizovaná účast tří elitních stoperů (Rubliče, Kadeřábka, Fleischhanse) a dvou mimořádných halfbeků (Myslivce, Pavlíka). Bohužel, oba pohybliví krajní obránci se k utkání nedostavili a jejich nahrazení metrákovými pozičními beky se již po několika minutách hry ukázalo jako nefunkční. O poločase jsme tedy módní rozestavení odhodili na smetiště fotbalové strategie a vrátili se k osvědčené čtyřobráncové linii.

Když aktivní Moulík otevřel score, vše ukazovalo na hladký průběh utkání s absencí jakýchkoliv komplikací. Ovšem opak byl pravdou. Našim borcům nový styl pranic „neseděl“, soupeře opakovaně pouštěli do mnoha šancí a jen díky vynikajícímu brankáři Konrádovi Meteor rozvlnil domácí síť pouze jednou a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1. Po změně stran a přeskupení zadních řad se náš výkon postupně zvedal, což dokázal gólově vyjádřit produktivní Kumpošt – 2:1.Hostě sice vyrovnali z penalty na 2:2, ale další přesné zásahy slavili nespečtí snajpři Pohořelý, Matyášek a repete si na závěr dal Moulík.

Do utkání zasáhli: Konrád – Rublič P., Kadeřábek J., Fleischhans, Stoličný, Kaňka, Kumpošt, Pohořelý, Drnec, Matyášek, Moulík, Nečesaný.

Rozhodoval Basl, na pomezí mu asistoval Myslivec J.

Více foto ze zápasu Nespeky – Stříbrná Skalice najdete zde: