A-tým: AFK Tuchlovice – TJ Nespeky 0:2 (0:1)


Áčko již podruhé v jarní části naplno bodovalo venku, tentokrát vyhrálo 2:0 v Tuchlovicích. Skóre otevřel ve 26.min Míla Klauz, který zužitkoval geniální přihrávku od Pepy Laštovky. Ani druhý gól nebyl pro Klauze žádný velký problém, tentokrát mu vyloženou šanci připravil Michal Kučaba a Míla uzavřel v 56.minutě výsledek utkání na konečných 0:2.

Komentář k utkání poskytl trenér nespeckého týmu Jarda Tesař:  Zápas v Tuchlovicích se nám celkem povedl. První poločas jsme hráli velmi dobře a soupeře nepustili do žádné šance. Drželi jsme míč, dobře kombinovali a vytvořili si několik příležitostí. Jednu krásnou kombinaci se nám podařilo zakončit golem, když si na kolmici od Pepy Laštovky velmi dobře naběhl Míla Klauz a po kličce brankáři mohl pohodlně otevřít skóre zápasu. Soupeř hrozil jen ze standardních situací a s tím si kluci velmi dobře poradili. Druhou půli začali domácí náporem, ale dobře hrající obrana Nespek stále nepouštěla domácí do vyložených šancí. Při získání míče jsme co nejrychleji vyráželi do nebezpečných protiútoků a z jednoho z nich se nám podařilo zvýšit na 2:0. Michal Kučaba převzal míč na půlící čáře, zbavil se po levé straně několika hráčů soupeře a předložil míč na stříbrném podnose před prázdnou branku pro Klauze, který se nemýlil. Domácí ale nesložili zbraně a stále se snažili s výsledkem něco udělat. Dvacet minut před koncem se domácí Tuchlovice dostaly za naší obranu a Burian vše hasil jen za cenu faulu a kopala se penalta, kterou brankář Drážek bravurně zlikvidoval. Nutno podotknout,že se jednalo o první a zároveň i poslední hrubou chybu naší obrany v tomto utkání. Za zmínku ještě stojí životní sprint Petra Mikolandy v 92′, který bohužel skončil nastřelením domácího brankáře a tak už se skóre do konce zápasu nezměnilo.

Ke svému hodnocení Jarda dodal:Musím pochválit celý tým za skvělý přístup k zápasu. Soupeře jsme především první poločas přehrávali a po ztrátě jsme rychle získávali ztracené míče zpět. Obrana hrála bez chyb a když bylo potřeba brankář Drážek nás podržel. Body přivezené z Tuchlovic je potřeba potvrdit doma s Libušínem.“

 

záznam celého utkání Tuchlovice – Nespeky najdete zde: