A-tým: TJ Nespeky – Posázavan Poříčí 0:1 (0:0)


Dohrávka 17.kola přinesla opět hojně sledované derby mezi domácími Nespeky a Posázavanem Poříčí. Do zápasu mimo jiné, hlasitě promluvil i mladý rozhodčí Filip Hes, který posoudil dvě totožné situace zcela rozdílně. Nejprve v 50 min rozpažil při po faulu Dominika Rejhona na našeho Peterku, naopak o 15 minut později na druhé straně při obdobném zákroku ukázal na značku pokutového kopu. Derby tak rozhodla jediná branka, kterou proměnil Martin Jíša z penalty.

V prvním poločase toho moc zajímavého k vidění nebylo. Na začátku zápasu měly sice oba týmy po jedné větší šanci, ale obě situace dopadly stejně. V 5.min využil Kukač zaváhání Pohorského, centrem hledal na zadní tyči Kučabu, ale ten pálil mimo. O minutu později držel dlouho míč Krejza, do šance se tak dostalo Poříčí, ale i v tomto případě hostující útočník branku netrefil. V podstatě jedinou, ale za to největší šanci celého prvního poločasu, měl v 18.min Jakub Trpišovský, který po standardní situaci předskočil naše obránce a na přední tyči nebezpečně zakončoval. Skóre se neměnilo jen díky skvělému zákroku Venci Drážka, který míč vytěsnil na roh.

O co méně byl zajímavý první poločas, o to více vzrušení přinesla půle druhá. Hned po třech minutách střílel mladý Vojta Balata, ale ani jeho levačka branku netrefila. V podstatě několik nejdůležitějších momentů celého zápasu se vtěsnalo mezi 49. až 50. minutu. Nejprve si navedl míč Pešta a jeho střela z hranice velkého vápna trefila tyčku poříčské branky. Míč se odrazil k nohám Standy Peterky, ale ten nedokázal nasměrovat míč do odkryté branky. Z jeho nepovedené střely se ale nakonec stala krásná přihrávka na Klauze, který měl před sebou prázdnou bránu, ovšem netrefil míč čistě a bylo po nadějích. Tři tutové šance v rozmezí 5 vteřin byly v trapu. Nicméně o minutu později si ještě více pohrál s nervovou soustavou domácích příznivců rozhodčí Filip Hes, když za jasný faul na Petrerku nenařídil pokutový kop. Standa Peterka si posunul míč před Dominikem Rejhonem, který byl v souboji pozdě a ve snaze odkopnout míč čistě nakopl našeho hráče. Přestože rozhodčí měl tuto situaci jak na dlani a sledoval ji asi z pěti metrů, tak nepochopitelně rozpažil a nechal ve hře pokračovat. Je až s podivem, že právě tento rozhodčí, který i přes svůj mladý věk, dlouhodobě odvádí solidní práci a píská velmi dobře, že tuto situaci přehlédl. Škoda.

Přesto Nespeky pokračovali v aktivní hře, po hodině hry se do zakončení dostal Peterka, ale z těžké pozice pálil vysoko nad. Studená sprcha přišla v 64.min. Hosté z Poříčí se po delší době dostali na dostřel k naší bráně, Dominik Rejhon si šikovně narazil míč, vtrhnul do našeho vápna, kde ho nedovoleně zastavil Večera. Penalta byla stejně jasná, jako ta první, ovšem tentokrát rozhodčí nechyboval a k nelibosti domácích správně ukázal na penaltový puntík. Pokutový kop proměnil Martin Jíša 0:1. Ještě před závěrečným tlakem Nespek měli dvě příležitosti hosté z Poříčí, ale obě střely mířily mimo. Nespeky v závěru změnily rozestavení a vrhly všechny síly do útoku  a k vyrovnání nebylo daleko. Z těch největších šancí lze zmínit hlavičku Fimby v 85.min, která asi měla skončit gólem a potom v nastaveném čase série našich šancí, ale ani pokusy Fimby, Kukače a Buriana vyrovnávací gól nepřinesly.

 

 

Bezprostředně po utkání se k zápasu vyjádřil i trenér hostujícího týmu Pavel Šimáček: Dnes mohu být spokojený tak akorát s výsledkem, neboť po kombinační stránce jsme odehráli nejhorší zápas na jaře. Když se nedaří, tak je potřeba ten zápas odmakat a odbojovat, ale na některých hráčích bylo vidět, že se jim po práci nechce ani běhat. Nakonec jsme to vítězství urvali z penalty, která dle mého názoru byla, i když na druhé straně se penalta zřejmě měla kopat taky, faul to asi byl, ale já to neodpískám, tak to neřeším. Alespoň může být trenér Tesař spokojený, opět našel nějakou věc, nějaký důvod, proč Nespeky prohráli. V zápasech proti Poříčí je to pokaždé. V zápase jsme měli i trochu štěstí, ve druhém poločase měli Nespeky trochu víc ze hry a mohli jít do vedení, šance na to měli, ale neproměnili.“

 

Rozlobený trenér domácích Jarda Tesař se po utkání omluvil a stručné vyjádření k zápasu poskytl až o dva dny později: „K utkání se nechci vyjadřovat, pouze bych chtěl pogratuloval hráčům poříčí, ať mají z vítězství radost, a především panu Lacinovi k diplomatické výhře“

Sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Poříčí najdete zde:

záznam celého utkání Nespeky – Poříčí najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Poříčí najdete zde: