U19: Pravonín – TJ Nespeky 2:0 (0:0)


Dorostenci potřetí v sezóně prohráli, dvakrát tomu bylo na podzim, tentokrát se tak stalo ve druhém jarním kole v Protivíně. Čtvrtý tým tabulky nás porazil 2:0. První gól vstřelil Martin Vejvoda, který ještě před týdnem oblékal nespecký dres, a rozhodující branku vstřelili domácí v 89.minutě.

Vzhledem k absenci zraněného Lukáše Doležala a nemocného Vojty Gryce jsme Martina Kačírka s Matějem Pavlíčkem posunuli oproti minulému zápasu o pozici vzad. Zápas jsme v méně obvyklém obsazení středu pole začali dobře. Zejména po naší levé straně Adam Kulhavý s Šimonem Boušou zaměstnávali domácí obranu. Vytvořili jsme si územní převahu, ovšem brankáře Pravonína/Kondrace jsme vážněji neohrozili. Hra se postupně vyrovnala a nabrala podobu řady osobních soubojů. Obrany měly většinou navrch před ofenzivou. Z poměrně mála zakončení nebo nadějnějších příležitostí se žádná neujala a poločasový výsledek 0:0 v zásadě odpovídal průběhu hry.

Druhé dějství se neslo v podobném duchu. S míčem u nohy jsme sice vypadali v průměru o něco šikovněji, domácí to ovšem doháněli důrazem a přímočarostí. Ve výsledku tak pokračovalo vyrovnané utkání. Když Honza Kříž vyrazil střelu po rychlém brejku Pravonína/Kondrace a na druhé straně ještě před brankovou čarou vykopl Adamem vystřelený míč již za zády překonaného brankáře jeden z domácích hráčů, mohlo se zdát, že utkání spěje k bezbrankové remíze. Jenže po nenápadné akci, kdy se dlouhý míč zastavil o rohový praporek, jsme chybovali a v nijak zvlášť nebezpečném prostoru vyrobili penaltu. Ještě nedávno nespecký Martin Vejvoda ji v 73. minutě s přehledem proměnil. Tým Pravonína/Kondrace nadále pozorně bránil, souvislejší tlak jsme si vytvořili až v závěrečných minutách. Větší příležitost jsme si však nevytvořili. Naopak, po rychlém kontru do otevřenější obrany trefili domácí nejprve tyč a v 89. už zamířili přesněji a druhým gólem zápas definitivně rozhodli.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Matěj Pavlíček, Šimon Doležal – Adam Kulhavý, Martin Kačírek, Jakub Kumpošt, Lukáš Svoboda – Dan Vošický, Šimon Bouša, střídající: Pavel Šiňor