A-tým: FC Velim – TJ Sokol Nespeky 0:2 (0:0)


Poslední šestnáctá Velim hostila v rámci 18.kola sedmé Nespeky. Domácí nebyli daleko od toho, aby nějaké body urvali ve svůj prospěch, ale v úvodu utkání neproměnili penaltu, naopak těsně před koncem se krásně trefil Pepa Laštovka a v nastaveném čase ještě David Pešta a Nespeky tak berou všechny tři body.

To nejdůležitější z celého prvního poločasu se odehrálo v 8.minutě. Domácí hráč Daniel Hruška vystřelil z hranice velkého vápna a z blízka nastřelil ruku blokujícího Buriana, která ale nebyla u těla. Hlavní rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. Penaltu zahrával sám Hruška, ale Drážek jeho střelu se štěstím vytěsnil na roh. Velmi nebezpečný byl i samotný roh, ale Drážek nebezpečnou střelu opět vyrazil. Následující minuty se hrál sice pohledný fotbal, ale ani jeden tým si žádnou vyloženou šanci nevypracoval. Za zmínku snad stojí pouze střela Mikolandy z 39.minuty, která se ale mezi tyče nevešla a potom v samotném závěru poločasu střelecký pokus domácího Váni, ale tuto střelu pro změnu zablokoval Krejza. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu 0:0.

Podle některých názorů druhý poločas již neměl takovou kvalitu jako ten první, ale na druhou stranu zase přibylo nebezpečných situací před jednou, či druhou brankou. V 50. a v 55.min se dvakrát pokusil o nebezpečné zakončení Peterka, poprvé minul bránu, podruhé jeho střelu vyrazil gólman na roh. Za gólovou příležitost lze považovat i rozehraný rohový kop, který na zadní tyči zakončoval Pešta, ale opět mimo. O dvě minutky později to vypadalo na tutovou šanci pro domácí Velim, ale těsně před tím, než se Martin Puk dostal ke střele, tak míč odkopl Luboš Braný. Poté následovalo několik nebezpečných střel na jedné či druhé straně, ale vždy chybělo pár decimetrů. Zřejmě rozhodující moment celého zápasu přišel v 86.minutě. Peterka centroval, Pešta chtěl sklepnout proti noze Laštovkovi, což se mu sice nepovedlo, ale míč se šťastně odrazil od domácího hráče Martina Novotného a Pepa Laštovka se trefil parádně – 0:1 Vzápětí se asi trošku projevila „frustrace“ a domácí kapitán Lukáš Seifert dost nevybíravým způsobem poslal k zemi Buriana a rozhodčí ho bez varování poslal předčasně sprchovat. Ve třetí minutě nastavení měl tutovku Klauz, který šel sám na gólmana, svou šanci ale neproměnil a stejně si počínal i Pešta, který z dorážky netrefil odkrytou bránu. Následně jsme přežili ještě jednu neúspěšnou šanci domácích, a tak definitivní tečka přišla až v 94.min po nepodařeném odkopu gólmana, který zachytil Peterka, jsme šli do přečíslení tři na dva a Pešta upravil na konečných 2:0 pro Nespeky.

Trenér Jarda Tesař byl s výkonem svých svěřenců evidentně spokojený: „Byl to hodně těžký a náročný zápas, hlavně po psychické stránce, domácí hráli o život, ale kluci se s tím popasovaly výborně. První poločas jsme hráli solidní fotbal, bohužel už v 8. minutě na nás byla penalta. Bylo hodně důležité, že ji Venca Drážek chytil, protože nás udržel ve hře. Kdybychom prohrávali, tak by to bylo mnohem těžší. Druhou půli už jsme nehráli tak dobrý fotbal, ale o to je to vítězství cennější. Samozřejmě, že obrovskou posilou byl Pepa Laštovka, nejenom že dal gól, ale neprohrál jediný souboj, navíc měl solidní rozehrávku. Myslím že to bylo kvalitní utkání, a že jsme zaslouženě vyhráli. Kluci si zaslouží absolutorium za to jak k zápasu přistoupili a jak to zvládli především mentálně. Děkuji celému mančaftu za předvedený výkon.“

 

 záznam celého utkání Velim – Nespeky najdete zde:

Laštovkův skvělý záskok za tři body