U19: SK Votice – TJ Nespeky 5:1 (2:1)


Tři týdny před zahájením jarní části sehráli naši dorostenci první přátelské utkání. Pro některé hráče to bylo vůbec první letošní fotbalové představení. Do vedení šel náš soupeř, o chvilku později sice vyrovnal Dan Vošický z penalty, ale to bylo z naší strany vše. Do přestávky se domácí prosadili ještě jednou a ve druhé půli přidali další tři branky a nakonec zaslouženě vyhráli 5:1.

Úvodní čtvrthodina zápasu hraného na umělé trávě třetího týmu krajské 1. třídy byla z naší strany dost nepřesná. Votice byly aktivnější, nicméně mírnou územní převahu domácí nepřetavili v žádnou větší příležitost. K první brance v dnešním přátelském utkání stačil domácímu týmu rohový kop a neobsazený hráč, na jehož hlavu se v 15. minutě neomylně snesl od rohového praporku vyslaný míč – 1:0. Postupně se i náš tým začal dostávat na dostřel soupeřovy branky. V 25. minutě zahráli domácí ve svém pokutovém území rukou a Dan z penalty vyrovnal. Jinak jsme ale v ofenzivě příliš nebezpeční nebyli. Nedlouho před koncem první půle zužitkovali domácí opět hlavičkou další roh a vzali si zpět jednobrankové vedení.

Druhý poločas jsme nezačali dobře. Nebyli jsme sice pod nějakým velkým tlakem, ale také jsme nebyli schopni udržet míč delší dobu na svých kopačkách a měli jsme hodně práce s rychlostí a důrazem Votic. Domácího gólmana jsme zaměstnávali jen sporadicky a nijak nebezpečně. Soupeř hrozil zejména ze standardních situací a z rychlých náběhů za obranu. A hned své první dvě příležitosti brzy po začátku druhého dějství proměnil. V dalším průběhu utkání jsme hru sice zlepšili, předvedli jsme několik zajímavých akcí, ale na domácí, kteří přidali ještě jednu branku, to nestačilo.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Lukáš Doležal, Šimon Doležal – Šimon Bouša, Martin Kačírek, Dominik Drož, Pavel Šiňor – Dan Vošický, Martin Vejvoda, střídající Adam Kulhavý

více foto ze zápasu SK Pyšely – TJ Nespeky najdete zde: