A-tým: TJ Nespeky – SK Černolice 6:1 (3:0)


Zimní příprava pomalu vrcholí a áčko sehrálo předposlední přátelské utkání. Tentokrát byl naším soupeřem druhý tým 1.B třídy SK Černolice. Hrálo se na pražském Strahově, v tréninkovém centru AC Sparty Praha, a naši hráči poměrně hladce zvítězili 6:1. Gólově se prosadili 2x Klauz, Peterka, Pešta, Fimba a Maršoun.

První dva góly padly po chybách hostujících obránců. V obou případech soupeř chybně rozehrál a ztratil míč na své polovině. Nejprve toho využil Míla Klauz, který hned v úvodu utkání zakončil své sólo gólem na 1:0. Druhý gól přidal asi v 25.min Standa Peterka, který chytře přehodil bezmocného gólmana. I soupeř se v prvním poločase dostal do dvou dobrých šancí, ale tu první náš brankář chytil, a ve druhém případě se střela mezi tyče nevešla. Naopak 10 min před koncem poločasu utekl po prvé straně Fimba, místo zakončení navedl míč až k brankové čáře a potom předložil tutovku pro Davida Peštu, který zvýšil na 3:0.

Stejně jako v prvním poločase, tak i na začátku druhé půle padl rychlý gól. Ve středovém kruhu udržel míč nový hráč v našem dresu Ondra Rybka a poté poslal gólovou přihrávku na rozběhnutého Klauze, který se nemýlil 4:0.  O pět minut později měl soupeř totožnou šanci jako v prvním poločase, nicméně tentokrát se už trefil a hezkým gólem „z voleje“ snížil na 4:1. Zhruba po hodině hry předvedli naši hráči krásnou akci jak z fotbalové učebnice, míč směřoval po ose Konopiský, Klauz a centr na zadní tyč na Peterku, ale Standa v jasné šanci netrefil branku. V samotném závěru se za nás trefili ještě Fimba a Lukáš Maršoun a upravili na konečných 6:1. Soupeř ve druhém poločase moc příležitostí ke skórování neměl, tu největší šanci jim zhatil praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsaid.

Sestava: Drážek V. – Konopiský A., Krejza T., Burian M. – Klauz M., Kukač J., Braný L., Rybka O., Pešta D. – Peterka S., Fimba;

Střídali: Maršoun L., Vejvoda M.

Více foto ze zápasu Nespeky – Černolice najdete zde: