U19: TJ Nespeky – Rapid Psáry 5:1 (4:0)


Dorostenci měli v posledním utkání podzimní části od začátku herně navrch a svou převahu dokázali zúročit i gólově. V prvním poločase se postupně trefili Martin Kačírek, Lukáš Doležal a dvakrát Dan Vošický. Ve druhém poločase se hra více vyrovnala, hosté v 68.min snížili na 4:1, ale závěr zápasu opět patřil našim. V 77.min uzavřel Adam Kulhavý na konečných 5:1.

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a zhruba půl hodiny jsme předváděli jeden z nejlepších výkonů této sezóny. Diváky jsme bavili pohledným kombinačním fotbalem, ovládli jsme hru a stříleli branky. Už v páté minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Martin, míč kousek před brankou skočil, a přestože si na něj gólman sáhl, skončil v síti za jeho zády. V deváté minutě se na velkém vápně uvolnil Dan a přízemní střelou zvýšil naše vedení. V minutě 21. se napřáhl Lukáš Doležal, míč mu sice nesedl, ale střela z asi 20 metrů nabrala rotaci a nečekaný směr a skončila opět v brance hostujícího týmu. V závěru poločasu se sice hustota našich útočných akcí trochu snížila, nicméně ještě jednu branku jsme přidali. Dan tváří v tvář brankáři nezaváhal a zvýšil náš náskok na čtyřbrankový. Hosty jsme pouštěli před naši branku jen sporadicky a krom jednoho nebezpečněji vyhlížejícího průniku byl v naší šestnáctce vcelku klid. Na něm měl podíl i Honza Kříž, který spolehlivě sbíral občas letící dlouhé míče z kopaček soupeře.

Druhý poločas jsme zahájili trochu vlažněji a oproti prvním 45 minutám se tým Psár/Vestce dostával více do hry. Na hřišti už jsme nedominovali tak jako v první půli. Naše převaha byla jen mírná a v 68. minutě dokonce hosté využili naší špatné rozehrávky a snížili na 4:1. V posledních 20 minutách jsme ale opět navázali na výkon z prvního poločasu a vypracovali si řadu dobrých střeleckých příležitostí. Hra zase nabrala jednoznačný průběh. Většímu brankovému přídělu zabránil několika dobrými zákroky hostující brankář a svůj podíl na množství vstřelených gólů měla také naše střelecká muška. Byť hned třikrát to bylo velmi těsné, protože právě tolikrát jsme svými pokusy v této fázi zápasu rozezvučeli brankovou konstrukci. A jednu šanci jsme proměnili, když Adam svůj průnik ze strany zakončil přesnou střelou na zadní tyč. Přesvědčivé vítězství a zisk dalších tří bodů znamená, že nám po podzimní části sezóny patří druhá příčka, přičemž máme stejný bodový zisk jako zatím první Úročnice.

Sestava: Honza Kříž – Matěj Pavlíček, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Adam Kulhavý, Lukáš Doležal, Martin Kačírek, Lukáš Svoboda – Šimon Bouša, Dan Vošický, střídající: Pavel Šiňor

Více foto ze zápasu Nespeky – Psáry najdete zde: