U13: Netvořice – Nespeky 4:5 (2:3)


Mladší žáci vyhráli poslední utkání podzimní části v Netvořicích 5:4 a obsadili tak v tabulce konečné 4.místo. Tímto výsledkem si zajistili , že na jaře budou hrát ve skupině A, která bude složená vždy ze 6-ti nejlepších týmů obou podzimních skupin.

Poslední podzimní zápas jsme odehráli v Netvořicích. Tým Netvořic v předposledním kole uhrál nerozhodný výsledek s týmem Benešova, který za celý podzim pouze jednou prohrál a jednou remizoval.  I jeho další  výsledky  naznačovaly,  že nás nečeká  snadné  utkání a to přesto, že se v tabulce nachází v její  spodní části.
V prvních 10min. se hrál vyrovnaný zápas bez výrazné šance. Další desetiminutovka patřila nám. Skóre ve 13min. otevřel Láďa Siebert, který do brány usměrnil  rohový kop zahravaný Tomášem Vošickým, 0:1. V 17min.se prosadil Lukáš Vácha, který zakončil své solo umístěnou střelou na přední tyč, 0:2 a o 2min. později se v PÚ uvolnil Vašek Neužil a pro změnu střelou na zadní tyč zvýšil na 0:3.  Bohužel v závěrečné desetiminutovce prvního poločasu jsme se dopustili dvou chyb v defenzívě, které soupeř potrestal. Nejprve jsme ve 23min. nedůrazně odbránili sólo průnik po levé straně kapitána Netvořic Jakuba Šemberu, jeho střela se odrazila od tyče a míč do brány dorazila zcela osamocená Elen Bartáková,1:3. O 2min.později ve 25min. se situace opakoval pro změnu z pravé strany, kdy J.Šembera po svém sólu našel před bránou znovu zcela volnou Elen B. a ta se ani v tomto případě nemýlila, 2:3.
O poločasové  bylo hráčů připomenuto, že je nutné, aby všichni hráči po ztrátě míče  poctivě pracovali směrem do defenzivy a nenechávali obranou činnost pouze na obráncích.
Na začátku druhého poločasu, ve 34min. naše vedení navýšil Lukáš Vácha, 2:4 a ve 48min. ještě pojistil svým druhým gólem v tomto utkání Vašek Neužil, 2:5. Přestože jsme i  v druhém poločase v jeho závěru  dvakrát inkasovali (v 51min. a 55min.se opět prosadil nejlepší hráč domácích J.Šembera), naše obranná hra se proti prvnímu poločasu zlepšila.

Zhodnocení podzimní sezóny:
Během podzimu jsme odehráli 11 zápasů ve kterých jsme 6x zvítězili, 2x remizovali a 3x prohráli.  Až na zápas v Sedlec-Prčici, kde nás soupeř jednoznačně přehrál jak herně tak výsledkově a zápas měl po celý dobu pod svou kontrolou, se nám ve všech ostatních zápasech podařilo odehrát utkání, kdy jsme i přes konečnou prohru měli v zápasu pasáže, kdy jsme měli šanci zápas výsledkově zvrátit v náš prospěch a přinutili tak soupeře předvést svůj maximální výkon. Zažili jsme zápasy, které jsme přes příznivý vývoj nedokázali dovést do vítězného konce. A prožili si i zápasy, kdy jsme měli více štěstí než soupeř a díky tomu nakonec zvítězili. Až na jedno nejmenované utkání patří díky všem trenérům a vedoucím mužstev soupeře, kteří svým chováním přispěli ke kultivovanému prostředí v průběhu zápasů. Pochvalu zaslouží všichni hráči za docházku na tréninky a za svůj přístup k fotbalu. Přestože jsou mezi nimi rozdíly v herní kvalitě, oceňuji, že tvoří partu, kde se každý snaží odvést maximum ve prospěch týmu a vzájemně se na hřišti podporují a to i ve chvili, kdy se někomu něco zrovna nepovede. Odměnou za tento přístup je pro nás skutečnost, že si na jaře odehrajeme 11 kvalitních a těžkých zápasů s týmy Sedlec-Prčice, Benešov, Pecerady, Poříčí, Bystřice, Pravonín, Soběhrdy, Čechtice, Vlašim, Ratměrice, Dolní Kralovice.