SG: Stříbrná Skalice – Nespeky 0:3 (0:1)


Stará garda zvítězila ve Stříbrné Skalici 3:0 a s předstihem si tak zajistila první místo v letošním ročníku Posázavské ligy starých gard. O našem vítězství rozhodly góly Olina Nováka, Martina Pohořelého a Aleše Drnce.

Zápas již tradičně hodnotil vedoucí mužstva staré gardy Pepa Hora: K předposlednímu utkání letošního ročníku Posázavské ligy jsme cestovali do Stříbrné Skalice a jelikož dvě kola před koncem soutěže jsme v jejím čele drželi čtyřbodový náskok, neponechali jsme nic náhodě a do zápasu nominovali nezvykle široký, patnáctičlenný kádr: Vejvoda – Fleischhans, Stoličný, Lazar, Bejbl, Kahoun, Klabík, Drnec, Rublič L., Kumpošt, Pohořelý, Matyášek, Máca, Novák, Ondrášek a pochopitelně Myslivec ml. v roli asistenta HR. Úspěch kolektivu jsme povýšili nad herní vytížení jednotlivců…
Ve slunečném podzimním odpoledni do ochozů „záviděníhodného“ stánku Meteoru dorazila též početná výprava zástupců nespecké kopané v čele s presidentem klubu p. Králíčkem a oddaným fanouškem se stálou chutí na karlovarský likér p. Slabou.

V rámci předzápasové taktické přípravy jsme mužstvo upozorňovali na skutečnost, že soupeř během letní pauzy vydatně posílil, zejména o exdavelského univerzála Putíka. Nicméně na skvěle připravenou hrací plochu obávaný Putík nenastoupil a od samého začátku boje se procento držení míče výrazně přiklánělo na naši stranu. Bohužel, platonická převaha není vše, podstatné jsou góly a ty dlouho nepřicházely. Domácí se presentovali důmyslným „zanďourem“, co prošlo pochytal výtečný brankář, jehož opakovaně nepřelstil Matyášek, podobně ve vyložené pozici selhal Drnec. O tolik důležitou úvodní branku se tak musel postarat sváteční střelec Novák. Po přestávce soupeř ožil, patrně mu přijely posily, a po ojedinělém úniku z pravého křídla mohl srovnat stav, ovšem pozorný Vejvoda samostatný nájezd bravurně zneškodnil. Z chvilkového útlumu nás vyvedl důrazný Lazar a příchod energického Rubliče, nedlouho poté se střelecky prosadil neúnavný středopolař Pohořelý a score uzavřel pohotovým „reparátem“ Drnec. Podruhé v letošním ročníku jsme dokázali udržet tzv. nulu vzadu, což dokazuje příkladný přístup a souhru všech zadáků, vč. gólmana a je na místě tuto dobře odvedenou práci náležitě ocenit.

K utkání se na straně domácích, vedle posily Putíka, nedostavily hned dvě zásadní osoby – asistent HR a především pracovník kantýny! Zatímco pomezního na čáře zastoupil Myslivec st.., nálevnu s přehledem suploval Basl, z domova patřičně vybaven „čutorou“ s životadárnou třaskavinou.
Nepopulární opatření v podobě vysokého počtu hráčů slavilo úspěch, duel ve Stř. Skalici jsme zvládli a pro Nespeky tak s předstihem zajistili historicky první titul mistra Posázavské ligy. Hoši děkujem!

Více foto ze zápasu Stříbrná Skalice – Nespeky najdete zde: