B-tým: TJ Mezno – TJ Nespeky B 3:2 (1:2)


Béčko začalo dobře a už v 1.min zařídil vedoucí gól Hamajda. Domácí sice rychle vyrovnali, ale ještě do poločasu vrátil našemu týmu vedení Luděk Rublič, který v 17.min proměnil pokutový kop. Ve druhém poločase ale domácí Kubec dvěma góly otočil výsledek utkání na 3:2 pro domácí.

Hodnocení utkání bylo převzato z Benešovského deníku:

Ještě než se stihli usadit pozdě příchozí diváci, tak už se v zápase, mezi domácím Meznem a hosty z Nespek, měnilo skóre. Nespecký Pohořelý si potáhl míč kolem vápna domácích a následná střela křížem zaměstnala domácího gólmana natolik, že střelu vyrazil pouze před sebe a Hamajda se z dorážky nemýlil – 0:1. Tato rychlá branka domácí poměrně zaskočila, ale na vývoj skóre dokázali rychle zareagovat. Dlouhý rohový kop propadl na zadní tyči ke Kubecovi, ten centrem našel před brankou F. Helmu, který trknul míč do branky a srovnal stav skóre – 1:1. Domácím se pak podařil rychlý brejk, kdy Volalík přihrával rozeběhnutému D. Helmovi a ten z dálky prověřil Vejvodu, tomu sice střela nadělala problémy, ale nakonec si s ní dokázal poradit. V Mezně se hrálo fyzicky velmi náročné utkání, kdy obě mužstva především kombinovala mimo vápna svých soupeřů a větší příležitosti si nedokázala vytvořit. Pro domácí byl největší hrozbou hostující Matyášek. Ten si na hrotu útoku počínal zkušeně a díky dobrému krytí balonu vybojoval pro svůj tým penaltu, kdy ho ve vlastním vápně lehce podrazil Daňhel. K penaltě se postavil Rublič a se štěstím propálil Čeňka – 1:2. Domácím začátek zápasu vůbec nevyšel. Hosté měli více ze hry a domácí několikrát hasili rodící se šance hostů na poslední chvíli. Postupem času se ale domácí zmátořili a hostům několikrát zatrnulo a to nejvíce při Bursíkově střele zdálky, kdy Vejvoda jen vyrážel před sebe, ale dorážející Filip Helma se, ke štěstí hostů, ocitl v offsidu. Do poločasu obě mužstva ještě několikrát střílela nebezpečně z dálky, ale skóre se již neměnilo a tak šli hosté do kabin s těsným, ale zaslouženým náskokem.

Jak se již v Mezně stává tradicí, tak nepovedený první poločas se snaží domácí rychle napravit a to se jim k jejich štěstí poměrně daří. Mezno na svého soupeře doslova vlétlo, kdy první šance skončila Plocovým přestřelením, ale ve 48. minutě už se skóre měnilo. Jakub Ploc našel F. Helmu, který hlavou prodloužil na Kubece, který si v nájezdu na Vejvodu poradil a dokázal ho precizně obstřelit – 2:2. Domácí vstřelený gól ještě více nakopl a do soupeře bušili v podstatě celý druhý poločas. Za hosty vepředu zlobil znovu především Matyášek, kdy se mu několikrát podařilo vypracovat solidní pozici, ale buď ho dokázal vychytat Čeněk, nebo ho při střele z úhlu zastavila tyč. Domácí ze svého tlaku nepolevovali a Vejvoda byl v trvalé permanenci, ale domácí hostujícího gólmana rozchytali k výbornému výkonu. Ten si dokázal postupně poradit se šancemi Bursíka, Kubece i F. Helmy. V 76. minutě se krásně prokličkoval hostující obranou Pinc, kterého na poslední chvíli zastavil Kadeřábek, jenže to bylo jen za cenu žluté karty a jelikož už byla 2. v zápase, tak následovala karta červená. Z následného přímého kopu D. Helma mířil těsně vedle levé tyče. Domácí vrhli všechny síly do útočení, ale v obraně se otevírala okénka, kdy jedno z nich málem využil hostující záložník. Ten dobíhal dlouhou přihrávku od spoluhráče. Proti němu vyběhnuvší Čeněk chtěl uklidit míč do bezpečí, jenže to se mu nepovedlo a tak jen díky štěstí se nepodařilo hostům dopravit míč do prázdné brány. Domácí nakonec přece jen dokázali využít přesilovou hru. F. Helma se uvolnil na levé straně, předal míč Pincovi, ten klasicky obešel 3 protihráče a v úhlu poslal přihrávku na osamoceného Kubece, který se z malého vápna nemýlil – 3:2. Hosté to měli v oslabení složité, kdy se všichni domácí hráči zatáhli a za každou cenu chtěli ponechat 3 body na domácím hřišti. Kromě několika závarů se k větší šanci hosté ale nedostali. Na straně druhé mohli skóre navýšit zcela osamocený Bursík, ale ten napálil jen protihráče před sebou, D. Helma, jehož střelu z první vytěsnil Vejvoda na roh a Svobodný, který z vápna střílel těsně vedle.

Domácím se nakonec podařilo zvítězit a to především díky cílevědomé hře ve druhé půli, kdy si celý druhý poločas šli za vítězstvím. Nespeky na druhé straně také předvedli, že fotbal hrát umějí a z jejich strany to byl také povedený výkon, nicméně bez bodového zisku.

Branky: 48. a 82. D. Kubec, 4. F. Helma – 1. Š. Hamajda, 17. (P) L. Rublič. Rozhodčí: Šonský. ŽK: 1:4. ČK: 76. J. Kadeřábek (Nes.). Diváci: 90. Poločas: 1:2.
Mezno: Čeněk – Jakub Ploc, Pinc, Bursík, Kubec, Jiří Ploc, D. Helma, Doskočil (31. Růžička), F. Helma (85. Svobodný), Volalík, Daňhel.
Nespeky B: M. Vejvoda ml. – Straka, Matyášek, P. Rublič, Kačírek (46. P. Kadeřábek), Hamajda, J. Kadeřábek, Jasz, Sysel, L. Rublič, Pohořelý (65. Vošický).