B-tým: Nespeky B – Pravonín 3:2 (0:2)


Béčko odehrálo zajímavý zápas doma s Pravonínem. V první půli byl výrazně lepší soupeř, který se dostal do dvougólového vedení a to ještě řadu šancí neproměnil. Naopak ve druhé půli dominovali domácí a po dvou gólech Matyáška a jednom Petra Kadeřábka jsme otočili výsledek utkání na 3:2.

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Pravonína. Byli aktivnější, vytvářeli si šance, a pokud by byli produktivnější, tak by si jistě nějaké body z Nespek odvezli. Ve 14.min jsme ztratili balón na útočné polovině, soupeř přešel do rychlého protiútoku, na pravé straně se prosadil 18-ti letý Brzek a jeho centr na zadní tyči uklidil do sítě Michal Síbal a bylo to 0:1. Stejný hráč se prosadil i o čtvrt hodiny později. Jeho první střelu ještě náš gólman vyrazil, ale Síbal z dorážky přidal druhý gól 0:2. A to nemuselo být ze strany soupeře všechno, další velkou šanci měl ve 31.min, ale střelu do odkryté brány vyhlavičkoval nespecký stoper Pavel Rublič. Ve 38.min nás od gólu uchránil praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsaid. Poslední velkou šanci měl soupeř ve 40.min, kdy nejprve fauloval Martin Pohořelý protivínského Síbala, rozhodčí ale ponechal výhodu a nakonec zakončoval Síbal střelou z vápna mimo. V tuto chvíli se ještě hosté dožadovali odpískání standardní situace, ale rozhodčí Mikolášek byl jiného názoru. My měli za celých 45 min pouze jednu jedinou šanci a to ve 43.min, kdy centroval Konopiský a na zadní tyči zakončoval Kačírek, ale střela do odkryté brány byla zablokována na roh. V samotném závěru první půle se ještě zranil hostující gólman, který zřejmě špatně došlápl a poranil si kotník. Do druhého poločasu přesto nastoupil a zápas dochytal.

V podstatě ihned po změně stran měl velkou šanci Martin Kačírek, ale „hendikepovaný“ brankář jeho střelu vyrazil na roh. Z následného rohu se prosadil Matyášek a bylo to 1:2. V 53. a v 57.min měl dvě velké šance Hamajda, ale nedal. V 64.min orazítkoval Ondra Matyášek tyč pravonínské branky. Zajímavá byla 67. minuta. To měl nejprve šanci Dan Vošický a následně Martin Kačírek, ale obě jejich střely byly zablokované a z následného protiútoku měl soupeř jedinou gólovou šanci ve druhé půli, ale tu naštěstí Martin Vejvoda včasným vyběhnutím zlikvidoval. Vyrovnávacího gólu jsme se dočkali v 69.min. Petr Kadeřábek, který se v mistrovském utkání objevil po 4 měsících, tečovanou střelou vyrovnal na 2:2. Naše herní převaha pokračovala a vítězného gólu jsme se dočkali tři minuty před koncem, když na roh Martina Pohořelého si naběhl Ondra Matyášek a hlavou vstřelil vítězný gól na 3:2

Více foto ze zápasu Nespeky B – Pravonín najdete zde: