A-tým: TJ Nespeky – Čechie Vykáň 2:1 (1:1)


Naše áčko „přežilo svou smrt“, když po čtvrthodině hry prohrávalo pouze 0:1. S postupem času se hra vyrovnala, a v závěru poločasu vyrovnal po hezké akci Klauz. Ve druhém poločase už vše směřovalo k penaltovému rozstřelu, ale v 90.min fauloval hostující brankář, a Burian z penalty rozhodl o našem tříbodovém vítězství.

Úvodní čtvrthodina byla jednoznačně v režii hostů. Svou aktivní hrou nás soupeř donutil k chybám a vytvořil si nejméně 5 vyložených šancí. Již ve 30 vteřině pálil z dobré pozice Dalekorej, ale jeho střela „šajtlí“ jen těsně minula naší branku. V 5.min vyrazil Drážek střelu z vápna, v 8.min při nás stáli všichni Svatí, když soupeř ani jedno ze čtyř nebezpečných zakončení nedostal do branky, v 11.min už přehodil Vostárek našeho vyběhnutého gólmana, ale míč směřující do prázdné branky vykopl na brankové čáře Burian. Ve 12.min se tečovaná střela odrazila od břevna, a vrcholem tohoto tlaku byl gól ve 13.min, , kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil Jiří Dalekorej.

Až po gólu se hra trochu uklidnila, s přibývajícím časem jsme i my dokázali trochu déle podržet balón a dostat se do hry. My jsme si za celý poločas vypracovali pouze dvě velké šance, z té první ještě nic nebylo, neboť Klauz jen těsně nedosáhl na střílený centr Pešty, zato ta druhá byla jak z fotbalové učebnice. Na levé straně se prosadil Fimba, našel před bránou volného Mikolandu, který ovšem místo střely přihrál proti noze Klauzovi a ten technickou střelou k tyči vyrovnal na 1:1.

Ve druhém poločase už tolik vyložených šancí, jako v první půli, vidět nebylo. Buď se jednalo o střely ze střední vzdálenosti, které se buď mezi tyče nevešly, anebo si s nimi bez větších problémů poradili oba brankáři. A když už to vypadalo, že si oba týmy rozdělí body za remízu 1:1, tak v samotném závěru poslal Burian dlouhý míč za obranu hostů, David Pešta trošku se štěstím vyhrál souboj s Maryanem Lesykem, posunul si míč před gólmanem, který byl v souboji pozdě a z nařízené penalty rozhodl o našem vítězství Martin Burian.

Utkání zhodnotil trenér mužstva Jarda Tesař:  “ Myslím, že jsme hráli proti dosud nejkvalitnějšímu soupeři, který v této soutěži je. V tomto složení je to v podstatě divizní tým, který je velmi silný na míči a má vysokou kvalitu v přechodové fázi. Začátek byl šílený, v prvních 15 minutách jsme přežili „klinickou smrt“, kdy jsme mohli prohrávat 0:4. šance, které si hosté vypracovali, byly obrovské. Následně jsme trochu přeskupili řady, a začali to hrát jinak. Chvíli to ještě trvalo, než si to sedlo, ale kolem 25.min se nám povedli dvě akce, začali jsme si věřit a pak přišlo to krásné vyrovnání. Byl to hezký, chtěný gól. Od tohoto momentu jsme byli do konce poločasu lepším týmem my. Druhá půle byla taková nahoru a dolů, obě mužstva chtěli vyhrát, ale ani jeden tým si už žádnou vyloženou šanci nevypracoval. V samotném závěru se štěstěna přiklonila na naší stranu, Pešta šel do zdánlivě ztraceného balónu, míč se trochu zvláštně odrazil, David vyhrál osobní souboj a pak penalta, která byla stoprocentní.“

 

Sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Vykáň:

záznam celého utkání Nespeky – Vykáň najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Vykáň najdete zde: