B-tým: Nespeky B – Chotýšany 8:3 (4:3)


Nespecká rezerva předvedla málo vídaný obrat, v zápase jsme dvakrát prohrávali o dva góly, ale v závěrečných 8 minutách prvního poločasu jsme vstřelili tři branky, dostali se do vedení, a ve druhém poločase jsme čtyřmi góly stvrdili své vysoké vítězství 8:3.

Byl to takový zvláštní zápas. Sestava byla slepená z dorostu, béčka, áčka a staré gardy, navíc někteří naši hráči nastoupili na nezvyklých postech, a po půlhodině hry jsme prohrávali 1:3. Soupeř byl hodně nebezpečný v útočné fázi, kdy velké problémy nám dělal především Arnošt Korecký, kterého se nám mnohdy nedařilo zastavit a to jak dovoleným, tak ani nedovoleným způsobem. Ale v závěru prvního poločasu se dvakrát trefil Láďa Sysel a jednou Adam Konopiský a velký obrat byl na světě.

Druhý poločas jsme dohrávali ve velké pohodě, vytvořili jsme si řadu šancí, z nichž jsme čtyři proměnili. Dvakrát se trefil Luděk Rublič mladší a dvakrát Míla Klauz. Řadu našich příležitostí ještě skvělými zákroky zlikvidoval chotýšanský gólman Martin Kumšta.

 

 

Utkání hodnotil trenér mužstva Petr Králíček: „Přestože nám v zápase pomohli asi tři kluci z áčka, tak jsme nezachytili začátek a v zápase poměrně brzo prohrávali o dva góly 0:2 a 1:3. Nicméně pak došlo k málo vídanému obratu, kdy jsme relativně rychle otočili výsledek utkání na 4:3 a soupeře tím dost zaskočili. Určitě se tam projevila zkušenost hráčů z áčka, kteří svým výkonem strhli i ostatní. Do druhého poločasu jsme nastupovali v daleko větší pohodě a rozhozeného soupeře jsme už přehráli a přidali další čtyři branky. Každopádně ta první půle to byla divočina, co se často nevidí, ale ve druhé půli už jsme hráli fotbal, který jsme chtěli hrát od začátku.“

Více foto ze zápasu Nespeky B – Chotýšany najdete zde: