A-tým: TJ Nespeky – SK Hřebeč 0:1 (0:0)


Áčko hostilo v 9.kole doma SK Hřebeč. V zápase jsme si vytvořili několik slibných příležitostí, dvakrát jsme trefili tyč, ale hosté v 84.min z rychlého protiútoku vstřelili jediný gól utkání a rozhodli tak o svém těsném vítězství 0:1.

V úvodu utkání byl hodně aktivní Míla Klauz, který se v krátkém sledu dostal do třech gólových šancí. Tu první zakončil střelou do boční sítě, ta druhá z 9.minuty volala po gólu, ale střela levou nohou na zadní tyč mířila hodně mimo a v 11.min se krásně prosadil po pravé straně, ale místo nahrávky pod sebe na volného Peštu volil neúspěšné zakončení z velkého úhlu. Soupeř měl v prvním poločase pouze jednu větší šanci, v 10.min se do nebezpečného zakončení dostal hrotový útočník Hřebče, ale Drážek včasným vyběhnutím jeho střelu vyrazil, nicméně hosté mohli z dorážky přehodit našeho gólmana, ale naštěstí přehodili i naší branku. Víc zajímavého se v první půli nekonalo.

Druhý poločas byl o poznání výživnější. Hned ve 46.min zahrával Kočí VPK, na zadní tyči našel Krejzu, který se sice hlavou gólově prosadil, ale gól bohužel nebyl uznán pro údajný ofsajd (dle videa se o ofsajd s největší pravděpodobností nejednalo, ale Krejza si před soubojem pomohl rukama, takže gól asi správně neplatil). Od 50. do 70.min přišla série našich čtyř velkých šancí, ale ani jedna gólem neskončila. Nejprve prostrčil Kočí kolmici na Fimbu, ale jeho střela „šajtlí“ mířila jen do boční sítě, potom po rohu trefil Burian tyč, o chvilku později jsme špatně vyřešili situaci „tři na dva“ a v 70.min po Klauzově centru mířil Krejza hlavou opět jen do tyče. Šance hostů přišly až v závěru utkání. Nejprve v 82.min střelou z velké dálky trefili břevno, ale o dvě minuty později už se radovali z gólu, který se následně ukázal jako vítězný. Na neštěstí to byla tečovaná střela, která zapadla do naší branky. Poslední minuty jsme hráli „vabank“ a vytvořili si jednu velkou příležitost, ale bohužel bez gólového zakončení. Vzhledem k tomu, že ani hosté už žádnou příležitost nevyužili, tak výsledek zápasu skončil 0:1.

Zápas hodnotil trenér mužstva Jaroslav Tesař: „bylo to vyrovnané utkání, ve kterém jsme si dokázali vytvořit více šancí, než náš soupeř. Bohužel jsme doplatili na to, že řešení naší finální fáze není dobré, a proto nejsme produktivní. V zápase nám hodně chyběl Petr Mikolanda, který by si s řadou šancí jistě poradil a nějaký ten gól by určitě dal, ale na to se nemůžeme vymlouvat. V závěru jsme dostali takový smolný gól, byla to tečovaná střela, kterou by jinak Drážek měl. Nemyslím si, že jsme prohráli zaslouženě, ale když nedáme góly, tak nemůžeme vyhrát“

Sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Hřebeč najdete zde:

záznam celého utkání Nespeky – Hřebeč najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Hřebeč najdete zde: