SG: Nespeky – Říčany 12:1 (8:1)


Stará garda Nespek si i po 9.kole stále drží svou neporazitelnost. Tentokrát doma vyhrála vysoko 12:1 nad soupeřem z Říčan. Hosté začali dobře, cca v 10.min se dostali do vedení 0:1, ale pak už se prosazovali pouze domácí.

Komentář k utkání poskytl vedoucí mužstva Pepa Hora: Před utkáním 9. kola Posázavské ligy čekalo v kabině na domácí fotbalisty velké překvapení! Společnosti AIRCARGO INTERNATIONAL a MALÍŘSTVÍ MATÚŠ nám poskytly hodnotný sponsorský dar – kompletní sadu zbrusu nových dresů. Třeba ocenit nejen vhodně zvolenou červenou barvu úborů (v červeném proti nám zatím žádný ze soupeřů nenastoupil), ale zejména citlivě vybranou XXL velikost.

V úvodu zápasu se Říčany presentovaly svou přízemní, přesnou kombinační hrou, podobnou té, kterou nám tolik zatápěly v prvním vzájemném souboji, nicméně možnosti k otevření střeleckého účtu si vytvářeli naši pohybliví, ofensivě ladění hráči. Zejména rychlý Moulík se intensivně „zastřeloval“ a bylo jen otázkou času, kdy trefí do černého. Jak už to v kopané chodí, jako první však zasáhl cíl soupeř – po úniku z pravého křídla následoval adresný centr na zadní tyč a přesné zakončení za záda bezmocného Vejvody – 0:1. „Fotbal nemá logiku“ pravil klasik, nicméně ani on by netušil, k jakému obratu na nespeckém trávníku dojde… Ještě do přestávky jsme byli úspěšní 8x, po změně stran lovil hostující gólman míč ze sítě v dalších čtyřech případech, takže hlavní soudce Basl po 80. minutách hry utkání ukončil za stavu 12:1. Čtyřmi zásahy se blýskl Máca, hattrick se povedl Moulíkovi a Pohořelému, po jedné brance vsítili Kumpošt s Novákem.

I říčanští, kteří v teplém podzimním odpoledni neměli pro malý počet hráčů možnost opakovaného střídání a celé, z jejich pohledu nešťastné střetnutí, odehráli příkladně v duchu fair-play až do úplného závěru, si vytvořili řadu slibných střeleckých příležitostí, ale pozorný Vejvoda podruhé kapitulaci nepřipustil.

Do utkání zasáhli: Vejvoda – Fleischhans, Stoličný, Máca, Bejbl, Kahoun, Moulík, Kumpošt, Drnec, Pohořelý, Rublič L., Novák, Myslivec. Řídil Basl, na pomezí asistovali Myslivec ml. a Patrik Kulhavý.
Všichni členové SG děkují štědrým podporovatelům z Aircargo transport a Malířství Matúš za kvalitní značkové dresy, které se podařilo úspěšně pokřtít.

Více foto ze zápasu Nespeky – Říčany najdete zde: