U19: Nespeky – Chotýšany 4:2 (0:1)


Dorostenci po prvním poločase prohrávali 0:1, ale hned po změně stran vyrovnal Dan Vošický, o chvilku později obešel Lukáš Doležal i brankáře a otočil výsledek utkání a pak dvěma góly v rozmezí tří minut dokonal obrat kapitán Šimon Bouša. Hosté v závěru utkání už jen korigovali na konečných 4:2.

Dnes jsme proti týmu Chotýšan/Bílkovic vyzkoušeli hru se třemi útočníky. Na rozestavení měla opět nezanedbatelný vliv nepřítomnost několika hráčů základní sestavy. Oproti minulému týdnu nás byl alespoň plný počet. Otázkou je, zda od první minuty také duchem na hřišti. Protože po ztrátě míče uprostřed hrací plochy jsme se nestačili včas zformovat do obraného postavení a hosté nám hned ze své první akce dali zblízka gól. V první půli jsme sice hráli více s míčem, měli znatelnou územní převahu, ale náš výkon se jevil poněkud mdle. Mnoho šancí jsme si nevypracovali. Soupeř spoléhal na dlouhé nákopy, ale k zakončení se také téměř nedostával. Nic moc oku lahodícího na hřišti k vidění nebylo a náš výkon značně zaostával za našimi možnostmi.

O přestávce jsme si k tomu řekli svoje a do druhého dějství jako kdyby nastoupil jiný tým. Už v 47. minutě Dan nezaváhal tváří v tvář brankáři a vyrovnal. Jako kdybychom se probudili a bylo nás plné hřiště. Byli jsme výrazně nebezpečnější než před přestávkou. Po hodině hry Lukáš Doležal postupoval sám na brankáře, udělal mu kličku, poradil si i s dobíhajícím obráncem a otočil skóre na 2:1. V 67. minutě přesnou křížnou střelou zvýšil náš náskok Šimon Bouša. Za další tři minuty po pěkné rychlé kombinační akci, kterou vedli Adam Kulhavý s Šimonem Boušou, druhý jmenovaný hráč další přesnou střelou na zadní tyč upravil na 4:1. Několik dalších dobrých příležitostí jsme už neproměnili. Zápas byl však tou dobou jednoznačně v naší režii. Hosté sice v 81. minutě střelou z větší vzdálenosti snížili, nicméně do žádného náporu jsme tým Chotýšan/Bílkovic nepustili a celkem v klidu jsme závěr zápasu zvládli.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Šimon Doležal – Adam Kulhavý, Lukáš Doležal, Martin Kačírek, Lukáš Svoboda – Šimon Bouša, Pavel Šiňor, Dan Vošický

Více foto ze zápasu Nespeky – Chotýšany najdete zde: