U13: Sedlec Prčice – TJ Nespeky 7:2 (5:1)


Mladší žáci hráli v sobotu 22.září v Sedlec Prčici a prohráli 7:2. V prvním poločase snižoval Vašek Neužil na 3:1, náš druhý gól vstřelil Filip Pištěk, v průběhu druhého poločasu.

zápas hodnotil trenér mužstva Martin Vošický: V sobotním zápase jsme odehráli zápas proti jednomu z favoritů naší soutěže, týmu  Sedlec-Prčice. Začátek zápasu jsme bohužel nezvládli a ve 3.min jsme po třech rychlých akcích po pravé straně prohrávali 3:0. Až ve 4.min jsme se k prvnímu  zakončení dostali i my, střelou Tomáše V.z dálky bez gólového efektu. Ve 12.min se poprvé v dresu Nespek  gólově prosadil Lukáš Vácha po své  individuální akci, kdy v PÚ prošel přes několik hráčů soupeře. Bohužel dnes nás soupeř celý první poločas výrazně přehrával. Jeho rychlé útočné kombinační  akce, podporované náběhem ve větším počtu hráčů, pro nás znamenaly permanentní nebezpečí. Nedařila se nám rozehra od naší brány, kterou jsme v prvním poločase většinou řešili dlouhými nákopy. Hráči soupeře však měli výborně pokrytý střed hřiště. Jejich odhad na míč byl příkladný a snad bezchybně posbírali všechny vysoké míče tzv. z první. Soupeř nás přehrával v důrazu i v rychlosti. V 19. a ve 20.min přidal dva slepené góly a protože v samém závěru poločasu neproměnil PK, bylo skóre po prvním poločase 5:1.

Ani druhý poločas pro nás z pohledu skóre nezačal dobře a hned v jeho samém začátku ve 33.min a pak v 37.min soupeř navýšil své vedení na 7:1. Na tento gól jsme dokázali v 38.min.rychle odpovědět. Jirka Jedlička vyvezl míč, posunul ho do křídla Filipovi Pištěkovi a ten z levé strany křižnou střelou na vzdálenější tyč snížil,  7:2.  Přestože byl soupeř i na dále lepší a jeho hra kvalitnější, jeho dominance na hřišti už nebyla tak výrazná jako v prvním poločase. Opticky se hra mírně vyrovnala.  Dařilo se nám lépe přistupovat do soubojů a protože nás několikrát v bráně kvalitními zákroky podržel Kuba Ř., skóre dále už nenarůstalo. Skóre 23:2 z prvních třech zápasu týmu Sedlec-Prčice svědčí o jejich kvalitní útočné, ale i obrané hře. Našim hráčům nelze upřít snahu porvat se o co nejlepší výsledek, ale směrem dopředu se jednalo spíš o náznaky šancí než o vypracované akce s kvalitním zakončení.
Výhra týmu Sedlec-Prčice byla dnes naprosto zasloužená,  neboť hráči soupeře nás dnes předčili ve všech herních činnostech. Našim cílem by mělo být zlepšit naší hru na úroveň hry našeho dnešního soupeře. Jejich herní projev byl velice vyzrálý a zápas měli po celou dobu pod kontrolou.

Více foto ze zápasu Sedlec Prčice – Nespeky najdete zde: