U13: Nespeky – Křečovice 3:3 (3:0)


Mladší žáci předehrávali ve Čt 20.září 6.kolo OP. Do Nespek přijely osmé Křečovice. V prvním poločase dávali góly pouze domácí, trefil se Jirka Jedlička a dvakrát Dominik Lindner. Ve druhém naopak skórovali pouze hosté a zápas nakonec skončil nerozhodným výsledkem 3:3.

zápas hodnotil trenér mužstva Martin Vošický: Podle předchozích výsledků soupeře z Křečovic zápas sliboval vyrovnané utkání s otevřeným koncem. Do zápasu jsme vstoupili dobře a v 8.min jsme po autu soupeře vybojovali na půli hřiště míč, Vašek Neužil míč středem hřiště posunul na Jirku Jedličku, který se prosadil mezi dvěma obránci soupeře a zakončil přesně po zemi k pravé tyči, 1:0. I dále jsme soupeře mírně přehrávali a vypracovali si několik rohových kopů. Dva z nich se nám v prvním poločase podařilo zužitkovat. Poprvé ve 13.min, kdy jeho rozehrání Tomášem Vošickým zakončil přesnou hlavičkou k tyči Dominik Lindner, 2:0. A podruhé ve 23.min se do zakončení prosadil Jirka J., jeho střelu soupeř ještě zablokoval, dorážka Dominika L. již skončila v síti, 3:0.  A protože další střela Dominika L. skončila jen na tyči, bylo skóre po prvních  30.min zápasu 3:0.

O poločase byli hráči upozorněni, že přes příznivý poločasový výsledek ještě není zápas rozhodnutý a je potřeba hrát stále aktivně a pokud možno přidat další góly, které by soupeře „zlomily“.

Soupeř začal druhý poločas mnohem bojovněji a rychlým přistupování do soubojů nám naší hru znepříjemňoval. Prvních 10.min druhého poločasu se hrálo převážně ve středu hřiště mezi pokutovým územími, bez výrazné šance. Bohužel ve 40.min jsme riskantně rozehráli od vlastní brány na obsazeného Vaška N., útočník soupeře naší rozehrávku vystihnul, míč vybojoval a naší chybu potrestal, 1:3. I další minuty patřily našemu soupeři. Snížit na 2:3 mohl soupeř vzápětí poté, co kopal pokutový kop za údajnou ruku jednoho z našich hráčů při bránění rohového kopu. Hráči Křečovic se snížit naštěstí nepodařilo, protože míč mířil mimo tyče naší brány.  Ve 44.min jsme však již inkasovali podruhé. Místo založení útoku po křídlech, jsme se snažili útok založit vyvezením míče zhuštěným středem hřiště, míč jsme na půlce ztratili, krajní obránci byli v postavení daleko od sebe a nestačili k sobě dostoupit. Toho využil rychlý drobný útočník Křečovic, který mezi ně naběhl a lobem překonal našeho golmana Kubu Ř., který se pokusil šanci zabránit vyběhnutím, 2:3. Do konce zápasu zbývalo 15.min a my jsme si koledovali, že pokud nezměníme svůj přístup ke hře, soupeř nás dnes nakonec přehraje. Naštěstí si naši hráči vzali trenérovu kritiku k srdci a začali hrát aktivněji, v soubojích důrazněji, dařilo se nám soupeře přitlačit na jeho půlku, podržet míč a vypracovat si několik šancí. Chyběl jen větší důraz při zakončení nebo víc štěstí.   Dvakrát okolo 50. až 55.min, si odražený míč výborně našel Láďa Siebert a tvrdě zakončil střelou z hranice pokutového území. První střela mířila těsně nad a druhá orazítkovala břevno. Všichni víme, že Láďa je schopný kvalitně vystřelit ze střední vzdálenosti, bohužel to již dlouho v zápasech nepředvedl. Až dnes. Snad to pro něj bude impuls a zopakuje to i v budoucích zápasech. Hře mužstva to jistě prospěje. Zápas to byl v posledních minutách vyhrocený. Bohužel i střela Jirky J. v 58.min skončila na břevně a my tak naše vítězství nepojistili. Toho v samém závěru v 60.min. využil soupeř, potrestal golem nedorozumění mezi našim obráncem a brankářem a srovnal tak na konečných 3:3.

Martin Vošický k utkání dodal:

Dopředu jsme věděli,  že nás nečeká jednoduché utkání a to se potvrdilo. Bohužel jsme nedokázali využít příznivě se vyvíjejí průběh utkání a dotáhnout ho k vítěznému konci. Pro hráče je to však zkušenost, stejně tak jako zkušenost hrát a dohrát zápas v „dusnější“ atmosféře. Poprvé za nás dnes nastoupil náš nový hráč Lukáš Vácha. Lukáši,  vítej v mužstvu.

více foto ze zápasu Nespeky – Křečovice najdete zde: