U19: Úročnice – Nespeky 0:1 (0:0)


Nespecký dorost sehrál druhé utkání letošní sezóny a podruhé byl úspěšný. Tentokrát zvítězil na hřišti Úročnice 1:0. Po většinu zápasu se naši hráči spíše bránili a odolávali tlaku domácích, pak ale jednu ze svých mála šancí proměnili a brali všechny tři body.

Tři absence hráčů, kteří v posledním zápase nastoupili v základní sestavě, znamenaly, že dnes dostali od první minuty příležitost fotbalisté minulý týden střídající. A jelikož dnes nebyl k dispozici nikdo na střídání, odehráli celý zápas proti v průměru znatelně staršímu celku domácích. První minuty patřily Úročnici, která začala s velkým elánem, a po několika našich chybách se míč na kopačkách domácích pohyboval nepříjemně blízko naší branky. Během dalšího průběhu utkání jsme se už srovnali a domácí se přes svoji územní převahu tak často na dostřel nedostávali. Každopádně byli celkem, který měl míč výrazně častěji na kopačkách. A především po rychlých výpadech po stranách hřiště domácí intenzivně zaměstnávali naši obranu. Dvakrát byla Úročnice uvnitř naší  šestnáctky v dobrých střeleckých pozicích, pokaždé spolehlivě zakročil Honza Kříž. Ten si podobně spolehlivě vedl také při střelách ze střední a větší vzdálenosti, stejně jako při centrovaných míčích. A jelikož z našich kopaček na branku domácích mířila jen jedna nepříliš prudká střela, diváci se v první půli gólu nedočkali.

Do druhého poločasu jsme provedli pár změn v rozestavení, abychom byli schopni lépe eliminovat křídelní akce Úročnice. Obrana – uprostřed dnes s velmi dobře hrající dvojicí tvořenou Davidem a Tifim – za vydatné podpory dalších hráčů odolávala útočné aktivitě domácích.  Ti měli nadále územní převahu. Ovšem už nikoliv tak výraznou jako v první pětačtyřicetiminutovce. Nám se naopak oproti prvnímu poločasu dařilo častěji zaměstnávat defenzivu Úročnice. V 78. minutě se Lukáš Doležal pěkně prosadil ve středu hřiště a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Dana. Ten míč posunul citovkou podél vybíhajícího brankáře. Chvilka čekání a propukla radost našeho týmu, protože balón se pomalu dokutálel až do branky domácích. V závěrečných minutách nás Úročnice zatlačila. Nicméně naše zodpovědná hra nepostrádající vysoké nasazení slavila úspěch. S výjimkou akce zakončené nepovedenou střelou z nějakých dvanácti metrů, po které míč naši branku minul, jsme Úročnici za celý druhý poločas do větší šance nepustili. My jsme svoji jedinou příležitost v zápase plném osobních soubojů spíše než pohledných akcí proměnili a získali tak v Úročnici tři body.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Lukáš Tiefenbach, Šimon Doležal – Lukáš Svoboda, Lukáš Doležal, Martin Kačírek, Pavel Šiňor – Dan Vošický, Šimon Bouša