SG: TJ Nespeky – FK Sázava 6:2 (3:0)


Nespecká stará garda si v pátek v podvečer připsala do tabulky další 3 body. Tentokrát v domácím prostředí porazila „staré pány“ ze Sázavy. Ještě cca čtvrt hodiny před koncem jsme vedli 6:0, ale pak soupeř z penalty snížil a těsně před koncem upravil na konečných 6:2.

Komentář k utkání již tradičně připravil vedoucí mužstva Pepa Hora: Posázavská liga nabírá na tempu! Po utkání v Jevanech a čtyřech dnech odpočinku jsme v 8. kole soutěže na domácí půdě přivítali fotbalisty z FK Kavalier Sázava. Stará legenda praví, že bájný sázavský poustevník Prokop obýval temnou lesní sluji a živil se šťavnatými kořínky bohatými na vitamíny či drobnou faunou, připravovanou na otevřeném ohni. Nechybělo mnoho, cca. pouhá čtvrthodina, aby sázavští z Nespek importovali svému patronovi delikatesu v podobě zpěvného opeřence, neboli kanára.

Sestava: Rublič – Lazar, Kahoun, Pavlík, Stoličný – Matyášek, Nečesaný, Hampešt, Drnec – Hýbek, Máca. Do hry dále připraveni Basl ml. s Marešem, až po přestávce se zapojil Štulík.

O branky se podělili: 2x Máca, Hampešt, Lazar, Hýbek, Mareš – 2x Nepraš. S přehledem řídil Basl st.V brance tedy dostal opět důvěru z Jevan „ostřílený“ Rublič, ve stoperské dvojici zastoupil pracovně zaneprázdněného kapitána Fleischhanse zkušený Pavlík, zraněného Bejbla ve středu pole urostlý Nečesaný. Po delší odmlce se domácímu publiku představili Hýbek s Baslem ml.

„Skláři“ se nespecké fotbalové veřejnosti presentovali nápaditou technickou hrou, avšak s absencí ofensivní dynamiky a rychlosti, tedy atributů které naopak zdobily, zásluhou Mácy a Hampešta, náš team. Základním stavebním kamenem úspěchu byl první poločas, kde jsme si nahráli třígólový náskok, který jsme po změně stran dokázali navýšit a poté uhájit. Jak jsem uvedl výše, kombinačně vyspělému, avšak poněkud statickému soupeři od nepopulárního kanára výrazně pomohla naše „bohorovnost“ a jisté uspokojení v závěrečné fázi utkání.

Za zmínku stojí úvodní branka zápasu, kdy gólman Rublič vyvezl míč z vlastního „malého vápna“ až do středového kruhu, odkud na milimetr přesně rozehrál do pravého křídla na nabíhajícího Lazara, po jehož centru Hampešt nekompromisně otevřel score. Hokejovou terminologií je tak Luďkovi připsána tzv. druhá asistence. Plná spokojenost dále panuje s výkonem zadních řad pod taktovkou Kahouna s Pavlíkem, v klíčové úloze „polaře“ se osvědčil Nečesaný, důraz a nasazení ukázal Lazar, vynikali „rychlíci“ Máca s Hampeštem. Nicméně se budu opakovat, a velice rád, výborně zahráli všichni a všem děkuji!

Více foto ze zápasu Nespeky – Sázava najdete zde: