U19: TJ Nespeky – TJ Pravonín 3:2 (1:2)


V prvním poločase naši dorostenci dvakrát prohrávali, ale ve druhém poločase dvěma góly otočili výsledek utkání a nakonec vyhráli 3:2. Mezi střelce se zapsali v prvním poločase Šimon Bouša, a po změně stran Pepa Chaban a Martin Kačírek.

Spíše oťukávací vyrovnaný začátek, který byl k vidění v prvních minutách premiérového zápasu dorostu sezóny 2018/2019, nepředznamenával rychlou branku, kterou jsme inkasovali již v 5. minutě. Honza čekal, že bude hrát na postu stopera zaskakující Dan, ten mu naopak dlouhý nákop přenechával. Ve výsledku tak byl u míče první hostující hráč, který poslal Pravonín/Kondrac do vedení. Hosté získali územní převahu a dnešní absence Davida a Tifiho v obraně byla znát. Jen díky třem skvělým zákrokům Honzy jsme neinkasovali další branky. Sami jsme se dostali do jediné dobré příležitosti, při které si s Pepovou střelou hostující brankář poradil. Zhruba od poloviny prvního poločasu se naše hra začala zlepšovat. Oproti loňsku na několika místech obměněná sestava si na sebe začala zvykat, k Lukášovu důrazu ve středu pole se přidali další hráči a míč už se nepohyboval tak často v nebezpečné blízkosti naší branky. Naopak v 28. minutě propálil brankáře Pravonína/Kondrace Šimon Bouša a vyrovnal. Naše hra se ještě více pozvedla a tak, jak nám hosté zatápěli na začátku, jsme naopak v této části zápasu zatápěli mi jim. Své příležitosti se na kraji zálohy velmi dobře chopil Adam Kulhavý, věkem patřící ještě do žáků. I on byl jedním z několika hráčů, kteří se podíleli na možná nejhezčí akci celého zápasu, kdy jsme se ťukesem z nohy na nohu dostali po pravé straně z hloubi naší poloviny až před branku Pravonína/Kondrace, kde z voleje zakončoval Lukáš Doležal. Jeho střelu brankář vyrazil do břevna, od kterého se míč odrazil na zem a mimo branku. Naopak na druhé straně skončil míč v 37. minutě po rychlém protiútoku pod břevnem naší branky. Do kabin jsme tak odcházeli s jednogólovým mankem – vzhledem k zlepšenému výkonu v druhé polovině prvního dějství však s reálnou šancí na lepší než poločasový výsledek.

Do druhé půle nastoupil na pozici stopera Lukáš Doležal a Dan se posunul nejprve do zálohy a později na jemu vlastní post útočníka. Obranná hra tím získala na jistotě a za celý druhý poločas se tým Pravonína/Kondrace nedostal do žádné vyložené šance. V ofenzivě jsme navázali na to lepší z prvního poločasu. Zpřesnili jsme hru a zároveň dokázali ve většině případů správně odhadnout, kdy hrát jednoduše a kdy se naopak nebát zakombinovat a podržet míč. Tentokrát se nám už podařilo dobrou hru v poli přetavit i ve vstřelení branek. V 61. minutě brankář Pravonína/Kondrace vyrazil z větší výšky padající míč jen před sebe a v následné skrumáži před hostující brankou si našel míč Pepa a vyrovnal. O pět minut později jsme se mohli radovat znovu. Martin Kačírek hledal centrem na zadní tyči nabíhajícího Vojtu Gryce a míč trefil tak, že ten bez dalšího zásahu skončil až v brance. Obrat skóre byl dokonán. Nadále jsme pokračovali v aktivní hře a udržovali si mírnou územní převahu. V samotném závěru se hosté pokusili ve velkém počtu hráčů ještě alespoň vyrovnat. V druhém poločase spolehlivě pracující obraně však pomohli všichni hráči včetně útočníků a disciplinovaně pracující tým si už tři body vzít nenechal.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, Dan Vošický, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Matěj Pavlíček, Lukáš Doležal, Martin Kačírek, Lukáš Svoboda – Šimon Bouša, Pepa Chaban, střídající: Pavel Šiňor, Adam Kulhavý, Patrik Kulhavý

Více foto ze zápasu Nespeky – Pravonín najdete zde: