U13: Nespeky – Poříčí n.Sáz 4:3 (2:2)


Podruhé v letošní sezóně se představili mladší žáci. Tentokrát ve vyrovnaném utkání zvítězili těsně 4:3, když rozhodující gól vstřelil 3 minuty před koncem Vašek Neužil.

Utkání hodnotil trenér mužstva Martin Vošický: „Dnes jsme odehráli své první domácí utkání, derby s mužstvem Poříčí nad Sázavou. Po vydatném nočním dešti se počasí „umoudřilo“ a zápas se hrál za ideálního počasí na krásně připraveném hřišti. V dnešním zápase jsme se museli vypořádat s absencí dvou hráčů Natálky Králíčkové a Kuby Řeháka, kteří obvykle alternují na pozici brankáře. V zápase je na tomto postu zastoupili Kája Hruška a v druhém poločase Dominik Lindner. Oba to zvládli výborně. Svůj první zápas za Nespeky si odehrál Vojta Bubeník. Své úkoly si na hřišti splnil a navíc přidal i gól. Bravo Vojto.

Na začátku zápasu se opět projevila větší zkušenost soupeře s hrou 7+1, který už tuto soutěž hrál minulou sezónu. Prvních 5 minut se hrálo většinou na naší polovině, ale bez výrazné šance. Pak se hra začala pomalu vyrovnávat. V 9 min. si Jirka Jedlička přikryl míč po přihrávce Vaška Neužila, obtočil se okolo obránce a své sólo na bránu hostů zakončil přesnou střelou k tyči ,1:0. V 11.min. soupeř zahrozil dlouhou nahrávkou za záda našich obránců, náš brankář Kája Hruška hru přečetl a včasným výběhem na hranici pokutového území míč odkopl. Bohužel odkop skončil na kopačkách soupeře. Následovala střela z velké vzdálenosti, která skončila pod břevnem v naší bráně, 1:1. I další gól do naší sítě padl v 17.min. po střele ze střední vzdálenosti (za hranicí PÚ) 1:2. V této části zápasu se hrál vyrovnaný zápas. Vypracovali jsme si několik šancí, ale ke gólovému efektu chyběl větší důraz při jejich zakončení. Po jednom z několika rohů, které jsme v této části zápasu kopali, se míč dostal k Vojtovi Bubníkovi a jeho tečovaná střela skončila za zády brankáře Poříčí, 2:2.

V 2.poločase do brány Nespek nastoupil Dominik Lindner. Hned na začátku výborně vyrazil centr z pravé strany a v brance si počínal velice jistě. Kája Hruška na hrotu útoku aktivně atakoval obránce soupeře. Ve40min. svou aktivní hru korunoval vybojováním míče u rohového praporku v PÚ soupeře.Prosadil se 1 na 1 přes obránce hostů a postupoval po brankové čáře směrem k bráně. Následně byl zezadu atakován. Po faulu na něj v PÚ se kopala penalta. Tu proměnil důraznou střelou pod břevno Tomáš Vošický, 3:2. Soupeř však znovu rychle ve 42.min. vyrovnal. Střela snad z půlky hřiště směřující na naší bránu dopadla před našim brankářem, na mokrém hřišti zrychlila, odrazila se mimo dosah Dominik a zamířila si do naší sítě, 3:3. Posledních 20 min se hrál zápas v plné nasazení s velkým důrazem v osobních soubojích. Vše však v duchu fair play. Na hráčích obou mužstev byla vidět touha po vítězství. K vidění nebyla jen bojovnost, ale na obou stranách i několik hezkých kombinačních akcí. V 56.min. zápas v náš prospěch rozhodl individuální akcí Vašek Neužil, který své sólo přes několik hráčů Poříčí zakončil gólovou střelou. Konec zápasu jsme si již pohlídali a zápas dovedli do vítězného konce.
Hodnocení trenéra: chtěl bych všechny hráče pochválit za bojovnost a zodpovědný přístup k zápasu. Potěšující je pro mě zjištění, jak, na začátku sezony a po krátké letní přípravě, někteří hráči dokáží fyzicky aktivně odehrát celé utkání a že se i mladší hráči (ročník 2008) dokáží svým důrazem a šikovnosti vyrovnat starším hráčům soupeře (ročník 2006). Věřím, že se poctivým přístupem k tréninkům a pravidelnou docházkou na ně naše hra bude dále zlepšovat.:

více foto ze zápasu Nespeky – Poříčí najdete zde: