A-tým: Poříčí n.S. – Nespeky 1:1 (0:0), PK: 5:4


Derby v Poříčí mělo podobný průběh jako zápas v minulém týdnu se Lhotou. Do vedení se dostal náš soupeř gólem Žáka v 54.min, v samotném závěru zápasu se nám povedlo vyrovnat Romanem Vojkůvkou, ale tentokrát jsme penaltový rozstřel nezvládli a bod navíc zůstal v Poříčí.

Derby je derby a myslím, že se každý na tento zápas těšil. Bohužel se opět hrálo večer pod umělým osvětlení, což výrazně snižuje zážitek z tohoto utkání, neboť druhý poločas toho moc vidět nebylo, a mě osobně to přijde až nedůstojné této soutěži, aby se hrálo v podmínkách, kdy toho diváci moc nevidí, a hráči a rozhodčí na tom jistě nejsou o moc lépe. Přesto si hodně lidí udělalo čas a přišlo se podívat na toto zajímavé utkání.

V úvodu zápasu měli možná malinko navrch domácí, kteří se častěji dostali do zakončení, ale střely mířily buď mimo bránu, anebo moc nebezpečné nebyly. Role se otočily až cca po 20.minutě, kdy nejenom že jsme soupeře už nepustili do žádného nebezpečné šance, ale naopak my jsme si vytvořili několik hodně nadějných příležitostí. Ve 21.min zastavil naše sólo pomezní rozhodčí , který viděl ofsajd (bohužel dle videa se jednalo o chybný verdikt), o 3 minuty později pálil Klauz jen do boční sítě, ve 30.min měl obrovskou šanci Pešta, který ale hlavičkoval těsně vedle, neujala se ani střela Jardy Myslivce z 37.min. Navíc ve 41.min byl k vidění hodně kontraverzní moment, kdy Pešta zakončil hlavou, míč se odrazil od břevna možná na čáru, možná do brány, každopádně ve hře se pokračovalo a skóre 0:0 vydrželo až do půle (dle videa se zřejmě jednalo o správné rozhodnutí).

Hned v úvodu druhého poločasu si obě mužstva vytvořily docela dobrou šanci, ale v obou případech byli brankáři pozorní. V 54.min jsme útočili, následně došlo na hranici velkého vápna soupeře ke spornému zákroku, který byl v našich očích nedovolený, ve hře se přesto pokračovalo, a o pár vteřin později se na druhé straně svým důrazem prosadil Zdeněk Šenkeřík a Žák z dorážky vstřelil úvodní gól zápasu 1:0. I další minuty byly zajímavé, a obě mužstva si vytvořili dobré příležitosti ke skórování. Na naší straně to byly šance Klauze a Davida Pešty, které obě zlikvidoval poříčský gólman Soukup, naopak domácí měli blízko ke gólu v 74 min, ale Šenkeřík tentokrát hlavou netrefil odkrytou bránu.  V 83.min se na hřiště dostal důrazný Vojkůvka a za pouhé tři minuty se mohl radovat z vyrovnávacího gólu na 1:1.

V penaltovém rozstřelu byli tentokrát úspěšnější domácí, viděli jsme devět proměněných pokutových kopů, tu jedinou neproměněnou kopal Míla Klauz, který trefil tyč. Je to škoda, ale smutnit nemusíme, po dobrém výkonu vezeme z Poříčí jeden bod.

Po utkání jsem vyzpovídal oba trenéry. Nejprve hodnotil zápas trenér našeho týmu Jarda Tesař:Do utkání vstoupil lépe náš soupeř, úvodních 15 až 20 minut byl silnější na míči, byl sebevědomější, pak se nám ale povedli dvě akce po sobě, a převzali jsme otěže utkání my. Do poločasu jsme si vytvořili několik šancí, a je jen škoda, že jsme nějakou z nich neproměnili. O poločase jsme si řekli, že musíme v této aktivní hře pokračovat, což se nám povedlo. Vysoko jsme napadali a soupeře několikrát dostali do problémů. Bohužel, pak jsme dostali hloupý gól, který dle mého názoru padl jednak z ofsajdu, a současně mu předcházel faul na Standu Peterku, což zůstalo ze strany rozhodčích bez povšimnutí.

Nicméně opět musím kluky pochválit za bojovnost, hráčům nemám co vytknout. Sestavu jsme lepili na posledních chvíli, neboť oproti minulému zápasu vypadli oba krajní obránci a v útoku Petr Mikolanda, ale všichni hráči kteří je nahradili, podali velice solidní výkon. Myslím, že se divákům musel zápas líbit.“

Stejnou otázku jsem položil i trenérovi domácích Pavlu Šimáčkovi: „bylo to bojovné utkání, bohužel ale náš herní projev nebyl ideální, což je mimo jiné zapříčiněno i horší docházkou v přípravném období. Jinak si myslím, že to bylo vyrovnané utkání, Nespeky tam měli šance, kdy mohli jít do vedení, např. Peštova hlavička do břevna, pak už by to pro nás bylo těžší. Nám se ale po důrazu Zdeňka Šenkeříka podařilo skórovat, a do vedení jsme se dostali my. Myslím, že už jsme to měli uhrát, na hřiště jsem poslal dva defenzivní hráče, abychom vyztužili střed hřiště, kde nás Nespeky přehrávaly, ale bohužel jsme v závěru inkasovali. Jsem rád, že jsme zvládli pokutové kopy, i když to kluci neměli jednoduché, neboť fanoušci Nespek vytvořili za bránou velmi hlučný kotel a to se nikomu nekope dobře.“

Více foto ze zápasu SK Posázavan Poříčí – TJ Nespeky najdete zde: