Fotbalový kemp – Nespeky 2018


V termínu od 30.7 – 3.8.2018 se uskutečnil v Nespekách 1.ročník Letního fotbalového kempu. Kromě fotbalu jsme si užili spoustu zábavy a věnovali se i jiným sportům. 

Kempu se zúčastnilo 12 dětí ve věku 9 až 12 let. Celý kemp fungoval jako „příměstský tábor“ kdy jsme se scházeli každý den ráno v 8:30 hod (někteří dle dohody i dříve) a odpoledne cca v 15:30 hod. se děti vraceli domů. Náplň kempu nebyla zaměřena výhradně a jenom na fotbal, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale chtěli jsme dětem nabídnout takový sportovní týden, který si všichni užijeme. Proto kromě fotbalových tréninků jsme téměř každý den jezdili na kole, pěšky vystoupali na dvě historické památky (zřícenina hradu Zbořený Kostelec a zřícenina hradu Zlenice), navštívili jsme lanový park, strávili jsme celý den v krásném prostředí zámku Berchtold a vzhledem k velmi vysokým teplotám jsme dětem dopřáli i dostatek koupání. Na závěr týdne jsme sehráli fotbalový zápas s FC Vlašim.

 

Fotbalové tréninky – přestože fotbal nebyl jedinou sportovní aktivitou, tak je nutné přiznat, že fotbalu si děti užili nejvíc. Na druhou stranu nebylo to klasické fotbalové soustředění, kde by hlavním cílem bylo drilování fotbalových dovedností, ale spíše jsme se snažili zábavnou formou uspořádat řadu fotbalových soutěží, případně turnajů, kde se děti jednak něco naučí, ale především se budou fotbalem bavit. Výsledky jednotlivých turnajů najdete zde:

Turnaj o  „Krále střelců“
Turnaj ve fotbale „Jeden na jednoho“ – skupina A, skupina B
Turnaj ve fotbale  „Dva na dva“
Turnaj ve fotbale  „Tři na tři“
Turnaj ve fotbale  „Čtyři na čtyři“

  

 

Den na Zámku Berchtold – ve středu 1.8 jsme strávili téměř celý den v Kunicích na zámku Berchtold. V dopoledních hodinách jsme hráli „Fotbalgolf“, což jak z názvu vyplývá je kombinace sportů golfu a fotbalu. Kluci zde v pohodovém tempu trénovali přesnost a cit pro přihrávku. Hřiště má devět jamek, kde se hráči snaží dostat míč na co nejméně doteků do jamky.

Výsledky fotbalgofu zde

Dále jsme měli možnost využít dětské dopravní hřiště, kluci jezdili na šlapacích motokárách, a jak se zdálo, tak někteří doposud nechápali význam dopravních značek. Každopádně zájem o motokáry byl až překvapivě velký. Nechyběla prohlídka zámeckého parku, dětského ráje, skákání na trampolíně, koupání v nedalekém rybníku a pochopitelně oběd v zámecké restauraci.

Na závěr nás čekala cesta domů na kolech. Využili jsme především lesní cyklotrasy, kde jsme nebyli ohroženi dopravním provozem. A protože to byla převážně cesta s kopce, tak to byla pro všechny fajn projížďka.  

  

  

 

Lanový park Barochov – jedno odpoledne jsme měli možnost využít i dětský lanový park. Přestože park není běžně zpřístupněn veřejnosti, tak kluci si mohli vyzkoušet koordinaci pohybu na lanové dráze a mimo jiné se učili i zásady bezpečnosti. I když jsme se pohybovali v bezpečné výšce jen kousek nad zemí, tak kluci měli veškeré bezpečnostní vybavení.

      

 

Cyklovýlety – V podstatě každý den jsme jezdili na kole. Většinou to byla projížďka po obědě spojená s prohlídkou něčeho zajímavého. V pondělí jsme si zajeli podél řeky Sázavy do Zbořeného Kostelce, kde naším cílem byla zříceninu hradu, v úterý jsme jeli na Barochov, další den jsme si užili dlouhou cestu z Kunic a ve čtvrtek jsme se vydali opět podél Sázavy, tentokrát ovšem proti proudu a zamířili do Zlenic na Hlásku. Poslední den jsme nahradili kolo krátkou procházkou po Nespekách. Naše výlety byly většinou spojeny i s koupáním, takže nám vysoké letní teploty ani příliš nevadily.

  

 

Fotbalový zápas – Na závěr celého kempu jsme sehráli v pátek od 16:00 hod. přátelský zápas s FC Vlašim. V první řadě bych chtěl velmi poděkovat trenérům Vlašimi, kteří přestože v této době ještě netrénovali, tak oslovili několik dětí a na zápas do Nespek přijeli. Nám tak umožnili ukončit náš krásný sportovní týden fotbalovým zápasem. Bohužel výsledek zápasu byl poměrně jednoznačný, kdy se více dařilo dětem z nespeckého kempu, kteří vyhráli 20:0, ale naproti tomu disciplínu pokutových kopů zase lépe zvládli kluci z Vlašimi.

Body (góly+asistence)    Jméno hráčů
8 bodů (3+5)                  Dufek Adam
4 body (4+0)                  Hruška Karel
4 body (4+0)                  Petrášek Adam
4 body (3+1)                  Lindner Dominik
4 body (2+2)                  Neužil Václav
4 body (1+3)                  Růžička Ondra
2 body (2+0)                  Jedlička Jiří
2 body (1+1)                  Řehák Jakub

 

Závěrem – 1.ročník fotbalového kempu v Nespekách je již v tuto chvíli minulostí. Myslím, že jsme si společně užili pět krásných dní, kluci se snad něco naučili, něco nového viděli, poznali nové kamarády a hlavně si užili spoustu zábavy a sportu a tak myslím, že vám mohu slíbit, že tento 1.ročník nebyl zároveň poslední a že rádi uspořádáme podobnou akci i příští rok. Předpokládaný termín budeme směřovat opět někam na přelom měsíců července a srpna, případně na první srpnový týden, dle možnosti a využití hřiště. Bližší informace budou v průběhu roku poskytnuty na stránkách www.skupinovytrenink.cz

foto z Fotbalového kempu najdete zde: