SG: Nespeky – Stříbrná Skalice 5:0 (4:0)


Stará garda ukončila jarní část sezóny jednoznačným vítězstvím nad starými pány ze Skalice 5:0. V prvním poločase se dvakrát prosadil náš nejlepší střelec Jožka Tarbaj, dále skórovali Kaňka a Radek Bejbl. Druhou půli se mohli hosté spolehnout na dobrý výkon svého brankáře, který je několikrát podržel, přesto Martin Pohořelý uzavřel výsledek utkání na konečných 5:0.

Hodnocení a komentář k utkání připravil Pepa Hora, vedoucí mužstva SG:

Na závěr jarní části Posázavské ligy jsme v rámci 6. kola přivítali staré pány ze Stříbrné Skalice. Jelikož se hrálo na domácí půdě, nenastaly komplikace s docházkou a do utkání se zapojilo hned 15 nespeckých hráčů.

Od úvodního hvizdu soudce Basla jsme hýřili aktivitou a postupně ovládli dění na hrací ploše. Skoré otevřel nejlepší jarní kanonýr Tarbaj, druhou branku přidal po učebnicově zahraném kopu z rohu hlavou Kaňka, vedení 3:0 zařídil opět produktivní Tarbaj a když se prosadil i „režisér“ hry Bejbl, šlo se do kabin se čtyřnásobným náskokem.

Po změně stran jsme v dusném odpoledni mírně polevili, soupeř převzal iniciativu a vypracoval si několik nadějných příležitostí, nicméně pozorného Kříže překonat nedokázal. Doslova lahůdku pak přítomnému obecenstvu naservíroval Pohořelý bleskurychlým náběhem z vlastní poloviny hřiště a milimetrovým zakončením ke vzdálenější tyči – 5:0. Tato, více než pohledná pohledná branka, definitivně vzala hostům „vítr z plachet“ a zápas v poklidu doplynul ke konci.

Nespecké fotbalové veřejnosti se v dresu SG představili tito fotbalisté:

Brankář Kříž – v poli Bejbl, Drnec, Fleischhans, Hampešt, Kaňka, Kumpošt, Mareš, Pavlík, Pohořelý, Rublič L., Schubert, Sedlařík, Stoličný a Tarbaj. Utkání rozhodoval přesný Basl, na pomezí asistoval tradičně výborný Myslivec J.

Bilance SG na jaře 2018: 5 x výhra, 1 x nerozhodně, 0 x prohra, poměr branek 28:12 a průběžné první místo v soutěži.

Naši střelci: 8- Tarbaj, 4- Hampešt, 3- Pavlík, 2- Bejbl, Drnec, Kumpošt, 1- Kahoun, Kaňka, Matyášek, Myslivec Jar., Pohořelý, Rublič L., Schubert.

Všem členům teamu děkuji za mimořádné výsledky a přeji vydařenou dovolenou, pochopitelně s absencí letní přípravy.

Více foto ze zápasu Nespeky Stříbrná Skalice najdete zde: