B-tým: Olbramovice – Nespeky B 2:3 (1:2)


Béčko od 10.minuty prohrávalo 1:0, ale ještě do poločasu otočili výsledek utkání Roman Vojkůvka a Martin Pohořelý. Ve druhém poločase přidal mladý Vojta Kuželka třetí gól, nicméně poslední slovo měli domácí, kteří v 90.min snížili na konečných 2:3.

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří nejprve zahrozili hlavičkou po rohu a vzápětí po individuální akci R. Vojkůvky, který se uvolnil a trefil tyč. Domácí se však rychle vzpamatovali a odpověděli střelou Vyskočila těsně vedle. V 10. minutě Karda pěkně vysunul Vyskočila, který trefil tyč, od které se ale míč odrazil ke Košařovi, který jej dorazil do prázdné branky a otevřel skóre. Hosté vyrovnali za 10 minut, když Vojkůvkův centr z přímého kopu s přispěním břevna k překvapení všech skončil za Fillipovými zády. Hosty vyrovnání nabudilo a za chvíli šli sami na branku, ale tentokrát Fillip zasáhl dobře a střelu vyrazil. Skóre se tak měnilo až ve 34. minutě, kdy domácí obrana nechala po rohu trestuhodně neobsazeného Pohořelého, který hlavou zavěsil – 1:2.

Ve druhé půli byl míč častěji na polovině Nespek, domácí měli optickou převahu, ale jejich útoky postrádaly ve finální fázi lepší řešení, kreativitu a podporu. Jedinou velkou šanci měl Písařík, když se po centru zleva dostal sám před brankáře, který ale jeho střelu vyrazil. Hosté spoléhali zejména na brejky, při jednom z nich v 66. minutě domácí obrana podcenila dlouhý nákop, míč se dostal ke Kuželkovi, který upravil na 1:3. Olbramovice se zmohly jen na několik centrů do pokutového území, které však málokdy našly správného adresáta. A když už se po jednom z nich a následném závaru, prosadil v 90. minutě Čekal a snížil na 2:3, bylo pro domácí už příliš pozdě. V zápase tak nakonec vcelku po zásluze vyhráli efektivnější hosté.

Branky: 10. Košař, 90. Čekal – 21. R. Vojkůvka, 35. Pohořelý, 66. Kuželka.

Rozhodčí: Svoboda.

Olbramovice: Fillip – Rosol, Vyskočil, Karda (20. Písařík), Mádl, Vácha, Košař (46. Přibyslavský), Šípek, Hrstka, Neuberg, Dvořák (77. Čekal).

Nespeky: Kříž – Straka, P. Rublič, P. Rublič ml., Pohořelý, R. Vojkůvka, Kuželka, Hanuš (84. J. Vojkůvka), Jaroslav Myslivec, Sysel, Tyrner (90. Jan Myslivec).