A-tým: TJ Nespeky – SK Lhota 3:0 (1:0)


Áčko zvládlo domácí zápas se čtvrtou Lhotou a vyhrálo 3:0. V prvním poločase jsme měli jedinou šanci, kterou Dan Kubec proměnil. Současně jsme dokázali ubránit všechny nebezpečné standardky soupeře a neinkasovat.  Ve druhém poločase jsme byli nebezpeční i dopředu a zaslouženě vyhráli.

Zápasu se Lhotou se nemohl zúčastnit trenér domácího týmu Jarda Tesař, který byl z osobních důvodů mimo republiku a na lavičku tak mimořádně usedl trenér nespecké mládeže Luděk Rublič.

První gólovou šanci viděli diváci v Nespekách až v 18.min, Dan Kubec se prosadil po levé straně a vzhledem k tomu, že prováhal ideální moment nahrát zcela volnému Večerovi, tak se rozhodl pro zakončení z velkého úhlu, které s trochou štěstí proměnil a Nespeky vedly 1:0. Následující minuty patřily především našemu soupeři. My jsme se dopouštěli celé řady faulů a hosté tak zahrávali nemalé množství standardních situací, které byly všechny velmi nebezpečné. Nejnebezpečnější šance měl soupeř ve 22. a v 35.min, ale v obou případech skončily tyto situace rohovým kopem. V prvním případě pomohl včasný přístup našich obránců, ve druhém případě skvělý zákrok našeho gólmana. Do kabin jsme tak odcházeli s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas pro nás začal velmi dobře. Dan Kubec se rozběhl za zdánlivě ztraceným míčem, který hostující hráč pouštěl do autu, ale situaci zřejmě podcenil, na poslední chvíli si pomohl rukama a našeho hráče fauloval, čímž nám velmi lacino daroval pokutový kop. Burian tak ve 48. min zvýšil na 2:0. Další minuty už byly z našeho pohledu výrazně lepší. V obranné fázi jsme nechybovali a soupeře do žádné vyložené šance nepustili, naopak my jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí k zakončení. Jednu z nich proměnil v 60.min David Pešta, který odražený míč poslal k pravé tyči a rozhodl tak o našem vítězství 3:0.

Utkání hodnotil zastupující trenér domácích Luděk Rublič: „před utkáním jsme si řekli co bychom chtěli hrát, jak se chovat v obranné fázi, jak překonávat obranu soupeře a pokud bych měl hodnotit toto hledisko, tak defenzivní práci jsme zvládli velmi dobře a soupeři toho moc nedovolil. Bohužel jsme v první půli hodně faulovali a soupeři tak darovali celou řadu standardních situací, které byly všechny velmi nebezpečné. Naopak co se týče útočné fáze, tak tady jsme naše předzápasové představy rozhodně nenaplnili.  Za celý první poločas jsme měli jedinou šanci, kterou ale Dan proměnil, takže vedení 1:0 bylo spíše šťastné než zasloužené.  Druhá půle byla už výrazně lepší. Z naší strany ubylo zbytečných faulů, hráči toho hodně naběhali a krom toho, že jsme v obraně byli i nadále bezchybní, tak jsme byli navíc nebezpeční i dopředu a nakonec zaslouženě vyhráli. Hráčům musím poděkovat, chtěl jsem po nich, aby odehráli zápas, který se bude lidem líbit, a myslím, že tento úkol splnili na jedničku“

Více foto ze zápasu Nespeky – Lhota najdete zde: