A-tým: Kutná Hora – TJ Nespeky 2:1 (1:1)


Áčko neudrželo remízový stav a v závěru zápasu dostalo gól a prohrálo v Kutné Hoře 2:1. Naší jedinou branku vstřelil ke konci prvního poločasu výstavní střelou do šibenice David Pešta.

Hodnocení utkání převzato z Benešovského deníku

Kutnohorský útočník Cimr rozesmutnil nespecké hráče

Kutná Hora – Fotbalisté Nespek, sedmí v krajském přeboru, prohráli v sobotním dopoledni na hřišti zachraňující se Kutné Hory (třináctá v tabulce), když bojovný, vyrovnaný zápas rozhodl v závěru domácí útočník Dalibor Cimr. „Jsem naštvaný, protože dostat gól v 82. minutě bychom už neměli dostat a už jsme měli dovést zápas alespoň k remíze,“ posteskl si po zápase prezident klubu z Nespek Petr Králíček.

Kutná Hora – Nespeky 2:1 (1:1)

Úvod bojovného zápasu byl bez větších šancí a domácí hráči hrozili pouze dobře zahrávanými standardními situacemi, ale bez vážnějšího zakončení. A tak ve 23. minutě více zahrozili hosté, když po dlouhém autu Večery srazil míč po střele Krejzy na rohový kop domácí obránce. Po půlhodině hry se ale již rozvlnila síť za zády brankáře, a to nespeckého Drážka, když rychlý kutnohorský brejk zakončil Kulhánek – 1:0. Za chvíli mohli hosté srovnat skóre, ale míč po trestném kopu Kubce jen těsně minul domácí branku a s únikem Pešty si poradil brankář Malý. Do třetice se to již hostům povedlo, když ve 41. minutě skončil balón po parádní střele Pešty z 30 metrů v šibenici kutnohorské branky – 1:1.

Druhý poločas se hrál ve velice rychlém a bojovném tempu. První zahrozil Mikolanda, ale jeho střela se mezi brankové tyče nevešla. Na druhé straně běžel Hradílek sám na brankáře Drážka, ale ten zakončení vyrazil. Po hodině hry měl gól na kopačce hostující Kukač, ale z hranice šestnáctky přestřelil.

Rozhodnutí zápasu přišlo v 82. minutě, když míč po centru z pravé strany uklidil do sítě Cimr – 2:1. V hektickém závěru Kutnohorští tři body ubránili.

„Byl to naprosto vyrovnaný, bojovný zápas, ve kterém si hráči hrábli na dno. Jen škoda, že jsme dostali dva hloupé góly, na druhou stranu jsme dali krásný gól Peštou. Po remízovém poločase mohly oba týmy rozhodnout, a asi to tak fotbalový bůh chtěl, aby domácí vyhráli, protože měli větší touhu po vítězství,“ podotkl po zápase Petr Králíček a ještě poznamenal: „Na to, jak byl zápas ze strany soupeře vypjatý, tak to byla naprosto férová záležitost. Rozhodčí utkání perfektně odřídili a nebyl žádný problém.“

Branky: 31. Kulhánek, 82. Cimr – 40. Pešta. Rozhodčí: Polák. ŽK: Hradílek – Krejza, Kukač.

Nespeky: Drážek – Konopiský, Burian, Krejza, Urban – Braný – Večera, Kukač, Pešta – Kubec (69. Iheanacho), Mikolanda.