A-tým: TJ Nespeky – AFK Semice 2:1 (1:1)


Nespecké áčko předešlo všem spekulacím a po zlepšeném výkonu ve druhém poločase zvítězilo 2:1 nad sestupem ohroženými Semicemi. V první půli vyrovnával na 1:1 Luboš Braný a vítězný gól vstřelil půl hodiny před koncem Martin Burian.

V prvním poločase se rozhodně nehrál nejpohlednější zápas, který by byl hoden úrovně krajského přeboru. Navíc se zdálo, že hosté mají o trochu větší chuť a působili živějším dojmem. Po čtvrthodině hry fauloval Urban v blízkosti pokutového území a hosté zahrávali standardní situaci. Odražený míč dopravil do naší brány hostující Jakub Novotný a Semice vedli 1:0. Až s postupem času se naše hra pomalu zlepšovala a přibližně po půlhodině hry jsme se mohli radovat z vyrovnávacího gólu. Marek Večera poslal střílený centr před branku soupeře, míč se po několika odrazech dostal k Luboši Branému a tem zblízka vyrovnal na 1:1. Do konce poločasu si už ani jeden tým žádnou vyloženou šanci nevypracoval a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas byl z našeho pohledu o poznání lepší, dařilo se nám podržet míč, soupeře jsme nepustili do žádné výraznější šance, a naopak my jsme si pár příležitostí vytvořili. V 57.min byl na kraji u půlící čáry faulován Fimba a kopali jsme standardku. Dan Kupec trefil přesně prostor mezi vracející se obránce a vybíhajícího gólmana, jako první míč tečoval kapitán nespeckých Martin Burian a byl z toho gól, který se později ukázal jako vítězný. V závěrečné půlhodině, jak hlavní rozhodčí, tak arbitr 2 poněkud změnili nastavený metr v posuzování herních situací a soupeř dostal šanci zahrávat řadu volných přímých kopů. Do našeho vápna tak lítalo spoustu centrovaných míčů, s kterými si ale naše obrana vždy poradila. Nejnebezpečnější byla situace ze 71.min, kdy hosté jen těsně minuli naší branku. V závěru utkání jsme mohli pojistit naše těsné vedení třetím gólem, ale Urbanovu střelu z dálky gólman vyrazil a neproměnili jsme ani velkou šanci po průniku Dana Kubce, kterou zakončoval David Pešta. Nicméně mrzet nás to nemuselo, neboť rozhodčí v 94.min ukončil zápas a na světelné tabuli svítil konečný výsledek 2:1.

 Utkání hodnotil střední obránce nespeckých Tomáš Krejza: „věděli jsme, že Semice budou hrát o všechno, že je to pro ně velmi důležitý zápas a proto jsme chtěli předejít veškerým spekulacím a chtěli jsme 100% vyhrát. Bohužel soupeř začal velmi aktivně a po našem nedůrazu, kdy se nám nepodařilo odkopnout míč, tak dal poměrně brzy gól. Pak se nám ale podařilo hru uklidnit, hráli jsme více po zemi a začali být silnější na míči a ještě do poločasu vyrovnali na 1:1. Druhou půli jsme byli lepší, teda minimálně do té vedoucí branky, potom měl soupeř velké množství standardek, ale naštěstí jsme ho do žádné velké šance nepustili. Škoda, že jsme v závěru nedali gól na 3:1, ale i tak jsem za toto vítězství strašně moc rád. Celá kabina zápas odmakala a máme z vítězství velkou radost.“

 

Více foto ze zápasu Nespeky Semice najdete zde: