SG: FK Říčany – TJ Nespeky 3:6 (1:2)


Stará garda jede, tentokrát vyhrála v Říčanech 6:3, ale je nutné přiznat, že tentokrát nám k vítězství pomohla vysoká produktivita, naopak kvalitní domácí tým, který si vytvořil nespočet brankových příležitostí, své šance zahazoval.

Hodnocení a komentář k utkání připravil Pepa Hora, vedoucí mužstva SG:

K utkání IV. kola Posázavské ligy odcestovali fotbalisté staré gardy do Mekky rugby a znamenitého rumu oslabeni o řadu opor, zejména rébus na posici brankáře se jevil téměř neřešitelným. Díky Leoškovi a jeho bohatým kontaktům jsme však, jak se později ukázalo, všechny leadery vč. gólmana dokázali plnohodnotně nahradit.

Na krátce střižený a patřičně vyschlý pažit pod říčanským hradem nastoupili nespečtí „Oldtimeři“ ve složení: Kuba – Kahy, Leoš, Vilda F. (c), Vily S. – Hampy, Jožo, Bejblis, Michal M. – Luďa R., Jarda Basl st. Pouze na lavičku náhradníků usedl, z důvodu pozdního příchodu, Céca. Nezahříval ji však dlouho, po několika málo minutách ze hry pro svalové zranění odstoupil zkušený Jarda Basl st., čímž nám, mimo jiné, odpadly starosti se střídáním, další hráč už k disposici jednoduše nebyl…

Od úvodního hvizdu bylo přítomné obecenstvo svědkem pohledné technické hry, s absencí nemístné přemotivovanosti, přehnané tvrdosti či zbytečných diskusí, tedy atributů tolik charakteristických pro podobná klání. Hrálo se s otevřeným hledím, branky na obou stranách padaly po vypracovaných, nezřídka cizelérských  kombinacích, což na hlavní kryté tribuně ocenil i divák nejnáročnější, oslavenec a jubilant Míla M.

Střelecký účet otevřel ve 12.´ Hampy, aby ve 25.´po nevídaném náběhu z vlastní poloviny hřiště zvýšil na 0:2. Za pouhé 2 minuty se poprvé prosadili i domácí a za stavu 1:2 se šlo do kabin. Po změně stran je úspěšný Jožo – 1:3, v 61.´se rodí hattrick z dílny Hampyho – 1:4, vzápětí se ke slovu opět dostává FKŘ – 2:4, na což odpoví, podobně bleskově, Bejblis – 2:5. V 72.´se radují pro změnu říčanští borci – 3:5, načež v 76.´Kahy celý brankostroj uzavírá a píše tečku za konečným výsledkem 3:6.

Jak se již stalo pravidlem, ve vynikajícím světle se představil Honza Myslivec v nevděčné úloze asistenta rozhodčího a jistě stojí za zvážení, zda Honzovi neumožnit studium v kursu sudích.

Všem zúčastněným náleží pochvala za mimořádný přístup a poděkování za  kvalitní výkony bez možnosti oddechu na střídačce.

více foto ze zápasu FK Říčany – TJ Nespeky najdete zde