U11-B: Turnaj na SK Vyžlovka – 4.místo


„Béčko“ starší přípravky odehrálo svůj první jarní turnaj na OFS Prha východ. Celkem odehrálo pět utkání, dvakrát zvítězilo, třikrát o gól prohrálo a celkově skončilo na 4.místě.

S velmi dobrým pocitem jsme se vraceli z prvního turnaje na OFS Praha východ, který se tentokrát odehrál na hřišti SK Vyžlovka. Skupinu H tvoří šest týmů, které jsou svojí herní kvalitou velmi vyrovnané. Troufám si tvrdit, že kterýkoliv tým může turnaj vyhrát, ale na opačnou stranu, zrovna tak může kterýkoliv tým na turnaji skončit na šestém místě. Jen pro zajímavost, dnes z 15 utkání jich šest skončilo nerozhodným výsledkem a další tři nejtěsnějším rozdílem, kdy o vítězi rozhodl rozdíl jediného gólu, což je v této věkové kategorii málo vídané. Každé utkání se hraje 1×20 min, systémem „každý s každým“.

Nespeky B – Velké Popovice 1:2

První zápas jsme hráli s Velkými Popovicemi, které v úvodním turnaji v Radošovicích skončili na 5.místě (my jsme se prvního turnaje nezúčastnili z důvodu pobytu na soustředění). Tentokrát byl soupeř nad naše síly a porazil nás 2:1. Náš jediný gól vstřelil Dan Páša, když vyrovnával na 1:1.

 

 

Nespeky B – Mirošovice  5:3

Ve druhém zápase nás prověřily Mirošovice. Podle výsledků na prvním turnaji by se mohlo zdát, že nás čekal papírově slabší soupeř, ale opak byl pravdou. Ve vyrovnaném utkání jsme zvítězili 5:3 díky gólům Tomáš Jantače, který se trefil třikrát, Adama Petráška a Dana Páši.

 

 

Nespeky B – Praha Koloděje 4:0

Zřejmě nejlepší zápas jsme odehráli proti vítězi posledního turnaje, kterým byl FK Slavoj Koloděje. V tomto utkání jsme hráli velmi dobře a zaslouženě vyhráli 4:0. Moc dobře hrál Kája Hruška, který byl za svůj bojovný výkon odměněn dvěma góly, dále se trefili Adam Petrášek a Tomáš Jantač.

 

 

Nespeky B – Vyžlovka  1:2

Další velmi vyrovnaný zápas, ve kterém nebyla nouze o gólové šance na obou stranách. První gól dal soupeř, potom se povedlo vyrovnat Adamu Petráškovi, ale vítězný gól se nám vstřelit nepodařilo. Naopak soupeř chvilku před koncem vstřelil druhou branku a rozhodl o svém vítězství.

 

 

Nespeky B – Radošovice 2:3

Případné vítězství v tomto zápase nás mohlo posunout ve výsledkové listině hodně nahoru, ale na hráčích už přeci jen byla vidět přicházející únava. Přesto jsme s dnešním vítězem odehráli velmi vyrovnané utkání. Zpočátku jsme sice prohrávali 2:0, ale potom se dvakrát trefil Marek Troníček, který vyrovnal na 2:2, a k tomu jsme si vypracovali ještě spoustu dalších šancí. Bohužel gól už jsme nedali, naopak v závěru se ještě jednou radoval soupeř, což nakonec rozhodlo o našem konečném 4.místě.

 

Turnaj hodnotil Luděk Rublič, trenér mužstva U11: „když jsme se v zimě rozhodli přihlásit ještě jednu soutěž, tak to přineslo řadu diskusí, zdali je dobře rozdělovat kluky na áčko a béčko, když navíc mužstvo čítá pouze 14 hráčů. Věděli jsme, že to má své klady i mínusy, ale po dnešním turnaji se jasně ukázalo, že soutěž na Praze východ je pro řadu našich dětí tou nejlepší cestou. Velká část dětí, která se dnes představila na tomto turnaji, by si proti těm velmi silným týmům z Benešova, Vlašimi, Votic, … apod. vůbec nezahrála a kdo ví, kolik by nám jich v kádru zůstalo na konci června. Naproti tomu, v průběhu jara se nám podařilo mužstvo doplnit o další tři nové hráče a každý z těch 17 dětí si dnes zahraje velkou porci minut a navíc proti soupeřům, kde existuje reálná možnost se zlepšovat. Třeba dnes mě velmi potěšil výkon Tomáše Jantače, anebo Ládi Sieberta, kteří oba patřili k velkým oporám našeho mužstva, a jsem přesvědčen, že pro jejich vývoj je to skvělá zkušenost. A myslím, že bych mohl jmenovat úplně všechny, kdo dnes na turnaji nastoupil. Pro nás trenéry je to sice časově mnohem náročnější, ale pro děti je to ideální možnost jak se zlepšovat“.

 více foto z turnaje v SK Vyžlovka najdete zde: