B-tým: Nespeky B – Mezno 4:3 (1:2)


Ve třetím jarním utkání konečně béčko naplno bodovalo. V domácím prostředí otočilo zápas s Meznem a po gólech Michala Hanuše, který se trefil dvakrát, Romana Vojkůvky a Adama Jasze, vyhrálo 4:3.

V prvním poločase hrál soupeř velmi aktivně, a i když si moc šancí nevytvořil, tak je nutné přiznat, že byl asi o trochu lepší. Odměnou mu za to byl šťastný gól ve 36.min, který vznikl po sérii našich chyb, kdy tu největší udělal brankář Venca Drážek, když ve snaze odkopnout míč netrefil balon 0:1. O pět minut později předvedli hosté hezkou fotbalovou akci, po levé straně unikl hostující Martin Pilař, a přesný centr posadil na hlavu Davidu Kubcovi, který přidal druhý gól 0:2.  Naštěstí se nám podařilo bleskově odpovědět, a po akci Romana Vojkůvky zakončoval do odkryté brány Michal Hanuš. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:2.

Šanci na vyrovnání měl v 52.min Matyášek, ale z blízka napálil balón pouze do břevna hostující branky. Neujala se ani šance Adama Jasze z 56.min, kterého vychytal gólman Babický.  Gólová radost přišla v 64.min, po faulu na Vojkůvku zahrával Martin Pohořelý VPK, místo centru volil přihrávku po zemi na Adama Jasze, a ten z vápna vyrovnal na 2:2. Hodně důležitý moment se odehrál cca čtvrt hodiny před koncem. Středem hřiště pronikal Roman Vojkůvka, na hranici vápna byl zastaven hostujícími stopery a dle verdiktu hl.rozhodčího se jednalo o zákrok nedovolený a nařídil penaltu. Tu Vojkůvka s přehledem proměnil 3:2. O dvě minuty později zvýšil na 4:2 Michal Hanuš, který na zadní tyči zužitkoval střílený centr od Vojkůvky 4:2.  V 82.min naopak fauloval Martin Tůma před naší brankou a kopala se penalta i na druhé straně 4:3. V závěru utkání měl soupeř několik příležitostí, ale vyrovnávací branku již vstřelit nedokázal.

Sestava: Drážek V. – Straka D., Rublič P., Myslivec J., Tyrner M. – Jasz A., Pohořelý M., Kuželka V. (46‘ Tůma M.), Kadeřábek P. (46‘ Matyášek O.) – Vojkůvka R., Hanuš M.

Góly: 2x Hanuš M., Jasz O., Vojkůvka R. (P);

Asistence: 2x Vojkůvka R., Pohořelý M.,

Více foto ze zápasu Nespeky B – Mezno najdete zde: