A-tým: Nespeky – Tuchlovice 2:1 (0:1)


Souboj devátých Nespek a desátých Tuchlovic, které v tabulce dělil jediný bod, vyzněl lépe pro domácí Nespeky, které vyhráli díky gólům Davida Pešty a Petra Mikolandy 2:1.

Ve 20.min prohrál Tomáš Krejza osobní souboj na půlce hřiště a soupeř přešel do rychlého protiútoku čtyři na dva, který vyřešil učebnicově a tuchlovický Kraus otevřel gólový účet 0:1.  Do konce poločasu jsme měli tři dobré příležitosti ke skórování, ale ani v jednom případě se nám nepodařilo trefit branku. Ve 28.min pálil Iheanacho nad, o chvilku později mířil na zadní tyč Mikolanda a neujala se ani střela Davida Pešty, která letěla vysoko nad. Hosté měli v prvním poločase krom gólu jedinou střelu na naší bránu, ale tu Drážek bez problémů chytil. První poločas tak skončil výsledkem 0:1 pro hostující Tuchlovice.

Naše šance pokračovali i ve druhé půli. V 50.min centroval Matěj Voráček, ale Urbanovo zakončení z „voleje“ zachytila jen ochranná síť za bránou. Nicméně o minutu později se z pravé strany prosadil Pešta a střelou na zadní tyč vyrovnal na 1:1.  V 58. min zahrával Dan Kubec rohový kop, a centrovaný míč posadil přesně na hlavu Mikolandy, který otočil výsledek utkání na 2:1 v náš prospěch.  V 76.min došlo k nešťastnému střetu našeho Mikolandy s brankářem hostí, který bohužel zápas nedochytal a musel střídat. V závěru utkání fauloval na půlce hřiště hostující Kedroň, a protože dostal druhou ŽK, tak jsme hráli krátkou přesilovku. V 97.min jsme mohli pojistit naše těsné vedení, ale přečíslení dva na jednoho jsme nezvládli a díky horšímu zpracování jsme ani nezakončili. Ovšem bezprostředně poté rozhodčí Petr Tvaroh ukončil zápas a my se mohli radovat ze tří důležitých bodů.

Zápas hodnotil Matěj Voráček, útočník TJ Nespeky: „hráli jsme proti kvalitnímu soupeři, který nás v úvodu zápasu mírně přehrával. Vzhledem k tomu, že jsme dnes nebyli kompletní, chyběl Luboš Braný, Mára Večera nebyl 100% fit, tak jsme hráli v jiném rozestavení, než předešlých zápasech a na naší hře to bylo znát. S postupem času se ale naše hra zlepšovala, dokázali jsme si vytvořit několik šancí a ve druhém poločase jsme výsledek zápasu zaslouženě otočili, za což jsme pochopitelně moc rádi.“

více foto ze zápasu Nespeky – Tuchlovice najdete zde:

Hra na tři útočníky se Nespekům nakonec vyplatila