A-tým: Nespeky – Hvozdnice 1:0 (0:0)


Nespecké áčko vyhrálo v 19.kole doma s Hvozdnicí 1:0. I přes vítězství byla ale domácích radost poněkud zakalená. Gól padl v samotném závěru z pokutového kopu, který jak jinak vyvolal celou řadu diskusí.

Více než o celém zápase se jistě bude mluvit o nařízené penaltě, kterou rozhodčí Remenec nařídil v 85.min ve prospěch domácího týmu. Jak už to v takových situací bývá, tak tato penalta vyvolala velké emoce. Jisté je, že k nedovolenému zákroku došlo v nepřehledné situaci, a tak se názory na posouzení této situace značně různí.

Nicméně vraťme se na začátek zápasu. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a již ve 4.min měl velkou šanci Burian, který ale zakončoval těsně vedle. V 6.min měl blízko ke gólu Kubec, a o chvíli později i Fimba, ale ani jeden z nich hostujícího gólmana nepřekonal. Naproti tomu soupeř hrozil z nebezpečných brejků. Velkou šanci měl hostující Lukáš Mráz, který postupoval ze strany sám na našeho gólmana, ale Drážek byl pozorný.

Podobný průběh měl i druhý poločas. Na těžkém terénu jsme měli herní převahu, ale bez nějaké vyložené šance. V 72.min si nerozuměli náš brankář s obránci a odražený míč se dostal k hostujícímu Mrázovi, který naštěstí přehodil nejen vyběhnutého gólmana, ale i odkrytou bránu. V 85.min nastala ona diskutovaná situace.  Rozhodčí posoudil zákrok na Večeru jako nedovolený a nařídil pokutový kop. Penaltu proměnil Martin Burian a zajistil tak našemu týmu vítězství 1:0.

Utkání hodnotil Jaroslav Myslivec, zastupující trenér domácího týmu: „Od první minuty jsme byli aktivnější, ale kromě Burianovi šance z úvodu utkání jsme moc nebezpeční nebyli. Po herní stránce to špatné nebylo, kluci bojovali, ale žádnou vyloženou šanci jsme si nevytvořili. Druhý poločas byl velmi podobný, měli jsme převahu, ale bez nebezpečného zakončení a soupeř hrozil z brejků. Jednou nás tam podržel Venca, který dobře vyběhl a gólovou střelu chytil. V závěru byla ta penalta. Já osobně to moc neviděl, byla to hodně nepřehledná situace, ale podle hráčů tam k nedovolenému zákroku jednoznačně došlo“.

Góly:  87‘ Burian M. (P)

Sestava: Drážek V. – Cvrček D. (81‘ Voráček M.), Krejza T., Burian M., Konopiský A. –  Braný L., Večera M. – Pešta D. , Iheanacho F., Klauz M. – Kubec D.

Náhradníci: Hanuš M., Vojkůvka R., Myslivec J., Hýbek J.;

více foto ze zápasu TJ Nespeky – SK Hvozdnice najdete zde:

Burian zachoval při penaltě v závěru zápasu pevné nervy