A-tým: Nespeky – Nové Strašecí 4:0 (4:0)


Především díky velmi dobré první půli porazily Nespeky Nové Strašecí 4:0. Již v páté minutě jsme vedli o dva góly. Střelecky se dvakrát prosadil Petr Mikolanda, a po jedné brance přidali Marek Večera a David Pešta.

 Lepší vstup do utkání jsme si ani nemohli přát. Již ve 2.min přihrál Klauz Mikolandovi, ten si navedl míč na střed a z vápna překonal hostujícího brankáře poprvé 1:0. Neuplynuly ani tři minuty, Pešta nabil Večerovi, a po jeho střele to bylo 2:0.  Ve 20.min mohlo být ještě veseleji, hostům se nepovedla dlouhá „malá domů“, a darovali nám roh. Po centru z rohového kopu na zadní tyči zakončoval David Cvrček, ale těsně vedle. Po půlhodině hry centroval dlouhý míč do vápna Míla Klauz, David Pešta předskočil gólmana a lehkou tečí zvýšil na 3:0.  Pět minut před koncem prvního poločasu prostrčil Fimba hezkou kolmou přihrávku na Mikolandu, který své sólo s přehledem proměnil 4:0. Hosté naší branku téměř neohrozili.

Jednoznačná herní převaha a vysoký brankový rozdíl nás zřejmě uspokojil natolik, že druhá půle již zdaleka neměla takové nasazení, jako ta první. Důsledkem toho bylo, že jsme se již nedostávali tak často do zakončení, naopak přibyly šance na straně soupeře. Ta nejnebezpečnější byla k vidění v 67 min, kdy hosté trefily břevno Drážkovy branky. Až v poslední čtvrthodině jsme opět herně dominovali a vytvořili si několik „tutovek“. Ovšem gólově jsme se již prosadit nedokázali.

Utkání hodnotil střelec druhého gólu Marek Večera: „Bylo velmi důležité, že jsme dali dva rychlé góly, to asi rozhodlo celý zápas. Navíc jsme do půle přidali další dva, což bylo super.  Soupeř na mě působil velmi odevzdaně. V kabině jsme si řekli, že nic nevypustíme a zkusíme přidat další góly, ale ve druhém poločase se úplně vytratil pohyb a hra už nebyla podle našich představ.  Na druhou stranu mě  těší, že  jsme opět nedostali gól. V součtu s podzimem je to už čtvrtý zápas v řadě. Myslím si, že naše hra má dobrou organizaci, v brance je skvělý Venca Drážek, a v útoku můžeme spoléhat na Petra Mikolandu, což je pro nás obrovský přínos a to nejen na hřišti, ale i v kabině anebo na tréninku. Současně bych chtěl poděkovat všem, kdo se podíleli na přípravě hřiště. Ráno jsem si sám myslel, že se hrát nebude, ale hřiště bylo připravené skvěle, takže díky“

Góly:  2‘ Mikolanda P. (as. Klauz M.), 5‘ Večeřa M. (as. Pešta D.), 29. Pešta D. (as. Klauz M.), 40‘ Mikolanda P. (as. Iheanacho F.)

Sestava: Drážek V. – Cvrček D., Krejza T., Burian M., Konopiský A. –  Braný L., Večera M. – Pešta D. (85‘ Hanuš M.), Iheanacho F. (66‘ Voráček M.), Klauz M. – Mikolanda P. (75‘ Vojkůvka R.)

Náhradníci: Kubec D., Myslivec J., Kříž J.;

Fičák Nespek přišel v prvním poločase


 Více foto z utkání Nespeky – Nové Strašecí najdete zde: