A-tým: TJ Libiš – TJ Nespeky 0:1 (0:0)


Úvodní zápas jarní části s TJ Libiš jsme hráli na náhradním hřišti UMT v FC Mělník. Rozhodující gól vstřelil 10 minut před koncem Martin Burian z pokutového kopu, Nespeky tak porazily druhý tým Krajského přeboru 0:1 !!!

V základní sestavě se objevila nová posila v našem týmu, bývalý ligový útočník a mládežnický reprezentant ČR, Petr Mikolanda. A byl to právě on, kdo připravil největší šanci celého prvního poločasu. V 6.min našel krásnou průnikovou přihrávkou rozběhnutého Davida Peštu, který ale ze svého sóla vytěžil pouze rohový kop. Nešťastný moment se odehrál po půlhodině hry, kdy byl na půlce faulován Mikolanda, jenž si při pádu poranil ruku a zamířil tak rovnou do nemocnice. Do té doby byly Nespeky lepším týmem, až poté se hra vyrovnala a domácí se dvakrát dostali do nebezpečného zakončení, ale v obou případech byl Drážek pozorný a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:0

To nejpodstatnější z celého druhého poločasu se odehrálo v závěrečné čtvrthodině. V 81 min si nejprve poradil domácí gólman s centrovaným míčem, ale vyrazil ho pouze k nohám Marka Večeři, který ještě dříve než stihl vystřelit, tak byl zezadu zfaulován a rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. Ten proměnil Martin Burian 0:1. Domácí poté vrhli všechny síly do útoku a vytvořili si několik velmi nebezpečných situací před naší brankou, ale gólově se prosadit nedokázali. Pojistku v podobě druhého gólu měl na kopačkách Míla Klauz, ale jeho střelu z 88.min domácí gólman kryl. Nespeky tak z prvního jarního utkání odváží velmi cenné tři body.

Utkání hodnotil zkušený středopolař Luboš Braný:na začátek nás čekal velmi těžký soupeř a o to je naše vítězství cennější. Možná bylo pro nás výhodou, že se hrálo na umělce, která opravdu nebyla nic moc, a tak bylo utkání plné osobních soubojů. Nám se vyplatila náročná zimní příprava, neboť největší posun vidím v tom, že na rozdíl od podzimního zápasu jsme dnes vydrželi běhat až do konce, což jsme doma nedokázali. Jinak soupeř byl velmi nebezpečný ze standartek, každý centr do vápna byl extrémně nebezpečný a o to víc mě těší, že jsme dnes vzadu uhráli nulu.  Jedinou kaňkou na dnešním vydařeném zápase je zranění Petra Mikolandy, ten za těch 25 minut potvrdil, že je pořád výborný fotbalista, v podstatě neprohrál jediný souboj a navíc připravil řadu geniálních přihrávek. Mikimu přeji brzké uzdravení“

Góly:  82′ Burian M. (P)

Sestava: Drážek V. – Cvrček D., Krejza T., Burian M., Konopiský A. –  Pešta D.,  Braný L., Iheanacho F., Večera M., Klauz M. – Mikolanda P. (33′ Voráček M., 85′ Vojkůvka R.)

Náhradníci: Hanuš M., Pešta Vl., Hýbek J.;

Nespeky připravily překvapení na úkor favorita

Fotogalerie vytvořená naším soupeřem. Foto Antonín Čvančara